Stoepplantjes kunnen heel mooi zijn. Ontdek het zelf op 8 oktober, wel even aanmelden bij Grimbergen Boeken.
Stoepplantjes kunnen heel mooi zijn. Ontdek het zelf op 8 oktober, wel even aanmelden bij Grimbergen Boeken. Foto: Pixabay

Gratis activiteiten in Kinderboekenweek bij Grimbergen Boeken

Activiteiten

Van 5 t/m 16 oktober is het Kinderboekenweek. Het thema is Gi-Ga-Groen en alle boeken over de natuur staan centraal. Grimbergen Boeken aan de Heereweg 237 heeft een Gi-Ga-Groenprogramma voor kinderen van alle leeftijden. Vanwege deze barre tijden hebben alle activiteiten gratis toegang, wel graag aanmelden.

Andy Griffiths en Terry Denton, auteur en illustrator van de populaire reeks ‘De waanzinnige boomhut’, hebben het Kinderboekenweekgeschenk voor de 68ste Kinderboekenweek gemaakt. Illustrator Marije Tolman maakte het Prentenboek van de Kinderboekenweek.

Activiteiten
Wat staat er zoal op het programma bij Grimbergen?

Woensdag 5 oktober 10.30 uur: opening van de Kinderboekenweek door het Marnick Theater met een voorstelling voor 2-4 jarigen over de Gruffalo en muis, met liedjes en spelletjes.

Donderdag 6 oktober van 15.30 tot 17.00 uur: Annet Schaap komt op bezoek. Annet is bekend van haar illustraties voor onder meer superjuffie en van haar boeken Lampje, De meisjes en De boom met het oor. Kom meteen uit school naar ‘t Vierkant voor een ontmoeting met Annet.

Zaterdag 8 oktober 14.00 uur: stoepplantjes zoeken op het grote plein achter onze winkel onder leiding van Angela Warmerdam, groot kenner van (stoep-)plantjes. 

Alle dagen: De Gi-Ga-Groene Quiz: test je kennis van de natuur en maak kans op een mooie boekenbon én er is een plantenstekjesruilbeurs.
Meer informatie is te vinden op de website van Grimbergen Boeken: www.grimbergenboeken.nl, kijk bij agenda.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant