Afbeelding

Zendmastvragen SGP-CU

Algemeen Politiek

Lisse ♦ De fractie van SGP-CU heeft B en W schriftelijke vragen gesteld over de zendmast die langs de Westelijke Randweg op het Keukenhofterrein nabij de N208 is geplaatst.

Door Arie in 't Veld

Door veel Lissers is daar negatief op gereageerd. Voor de SGP-CU-fractie reden genoeg om het college naar de gang van zaken te vragen. "Met name bewoners van Linnaeuspark en Von Bönninghausenlaan die met hun tuinen aan de N208 grenzen, geven aan onvoldoende/niet te zijn geïnformeerd, hekelen het feit dat de 36 meter hoge zendmast direct zichtbaar is vanuit hun huis en achtertuin, en zijn bezorgd over de straling van de zendmast en eventuele schadelijke gevolgen." De fractie wil weten welke communicatie er voorafgaand aan het verlenen van de vergunning met de inwoners was. Want: "Een van de afspraken was dat de directe bewoners als buren worden gezien, beter worden geïnformeerd en dat ze in de toekomst zeker op de hoogte zullen worden gehouden over zaken die hen als bewoners 'direct kunnen raken'."

Ook wil de fractie weten in hoeverre er sprake is van schadelijke straling van de zendmast en of dit bij de vergunningsaanvraag is meegewogen. Tot slot wil zij weten of het opnieuw verplaatsen van de mast een optie is en wat dat gaat kosten.

Uit de krant