Afbeelding

Geen winst voor hockeyers 1 Hisalis

Algemeen Sport

Lisse ♦ Zowel voor de heren als voor de dames was het qua hockey geen winstgevend weekend. De heren gingen tegen hekkensluiter Muiderberg met 0-1 achterstand de rust in.

Binnen tien minuten na rust scoorde Muiderberg twee keer. Sven Cozijn bracht enige verlichting door de strafcorner te verzilveren. De 1-3 stond niet lang want Muiderberg scoorde al vrij snel de 1-4. In de laatste fase van de wedstrijd werd het erg spannend en de teams gingen beide volop in de aanval. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist met nog twee tegengoals van Muiderberg in de slotfase en werd het 3-7.

De dames domineerden in het eerste kwartier tegen Catwijck, maar gingen toch met 0-2 de rust in. De tweede helft begon moeizaam voor Hisalis en Catwijck wist opnieuw twee keer te scoren. Getergd door die forse achterstand begon Hisalis steeds beter te spelen en wist Catwijck meerdere malen in de problemen te brengen. Bij een aanval over rechts werd de bal strak rechtsvoor gegeven, maar doordat Tess van Bochove struikelde kon ze net de bal niet meer inslaan. Hisalis kreeg verschillende strafcorners, Jolien van Schieveen speelde een variant rechts van de paal voor de tip in, maar de bal kon net niet gehaald worden door de rechtsvoor. Vijf minuten voor tijd was er een fraaie aanvalsactie van opnieuw Tess van Bochove die 5 Catwijckse speelsters voorbij ging en uiteindelijk via de achterlijn de bal voor kon geven. De mee opgekomen Sophie van der Linden wipte de bal beheerst over de doellijn, en daarmee was met de 1-4 de eer gered.