Afbeelding

Drie maal prijs voor Fit Lisse

Sport Sport

Lisse n De prijzenkast van gymnastiekvereniging Fit Lisse wordt deze maand goed aangevuld. Na een eerdere succesvolle wedstrijd in Bodegraven, behaalden de turnsters en turners opnieuw drie prijzen op de Groepsspringwedstrijden in Zoetermeer.

De afvaardiging op zaterdag 19 november bestond uit een team junioren en een team voor 16 jaar en ouder. Bij de junioren lieten Jake, Bas, Twan, Noortje, Emily, Daniëlle, Liël, Suzanne en Mirthe zien wat zij aan oefeningen kunnen op basis van slechts anderhalf trainingsuur per week. Voor sommigen van hen was het de eerste groepsspringwedstrijd in hun sportcarrière. En met succes: zij haalden een tweede plaats op air-tumbling en een derde plaats op trampoline.

Ook het team 16+ ging de strijd aan met de tegenstanders uit de regio. Geen gemakkelijke opgave voor Melanie, Lusa, Zahra, Noa, Sophy, Jennifer, Maud, Céline, Bo en Wilbert, vanwege de hevige concurrentie. Toch wist het team een tweede plaats te bemachtigen op het toestel air-tumbling.

Sprongkracht

De groepsspringwedstrijd is voor de selectie één van de grote wedstrijden van het jaar. De toestellen waaraan Fit deelnam waren: plank/pegasus, trampoline/pegasus, trampoline, trampoline/tafel en air-tumbling, een langwerpig springkussen. Turnen op de hiervoor genoemde onderdelen vergt een goede sprongkracht. Om deze reden vallen zij onder de categorie springtoestellen.

Uit de krant