Afbeelding

Geslaagde actiedag voor Casper

Sport Sport

Lisse • Met een (voorlopige) opbrengst van 8000 euro is de actie van Stichting Casper boven alle verwachtingen uitgestegen.

Stichting Casper die onderzoek doet naar alvleesklierkanker was bij name van Sjoerd Zwanenburg dan ook aangenaam verrast. "Feitelijk reken je op een paar duizend euro", liet hij weten, "maar dit bedrag overtreft de stoutste verwachtingen." Een opvatting die Frank en Rene van Wieringen en tevens zonen van FC Lisse-coryfee Kees (die al acht jaar met succes zijn ziekte bestrijdt). Mede daarom zijn de twee broers deze actie gestart, die begon met een collecte bij het duel FC Lisse- ASWH van afgelopen zaterdag. Het was het begin van de feitelijke actiedag op zondag, die startte met een familiair 7 tegen 7-toernooi waaraan jong tot oud deelnam. FC Lisse had de kantine plus de sporthal belangeloos beschikbaar gesteld én de volledige baromzet.

Dat de betrokkenheid groot was bleek uit de grote opkomst van vele oud-spelers van de zaterdag 1 en de huidige selectiespelers die in een onderling duel streden om de eeuwige roem. Een titel die door all star 1 werd gewonnen. Het geeft aan dat de oudjes het spelletje nog tot in de puntjes beheersen. "Het doet ons goed dat zij van A'dam tot Den Haag hun betrokkenheid tonen door hier te zijn", stelt Van Wieringen achteraf. Het tekent de familiaire gezelligheid die voelbaar aanwezig was in het complex. Met name de aanwezigheid van Misha Salden, Ruud Broring als staf en spelers als Ronald Turenhout of Dennis Iliohan en velen meer. De onderlinge verbondenheid is dus groot en gaf een warm gevoel. Dat het familiare gevoel niet landgebonden is bewees Margriet van Wieringen (dochter van Lia en Jacques) die vanuit Perth geld inzamelde. Zij werkt voor John Liang aan het Westadium Perth en heeft via het Chariable Trust een bedrag toegewezen gekregen van 1680 euro door de gehele fundraiser te matchen tot het maximale bedrag. Samen met de opbrengst van de loterij met diverse aantrekkelijke en mooie prijzen beschikbaar gesteld door welwillende ondernemers werd deze dag een dag om niet snel vergeten.

Uit de krant