Burgerinitiatief moet gedegener plan maken | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Politiek

Burgerinitiatief moet gedegener plan maken

LISSE • Het burgerinitiatief om de voormalige basisschool aan de Heereweg te behouden kan opnieuw met de plannen aan de gang. Donderdag werd het huidige plan gepresenteerd aan de commissie van ruimte en infrastructuur, waarbij is overeengekomen dat men de kans krijgt om uiterlijk op 1 maart met een degelijk ondernemingsplan plus financiële onderbouwing te komen.

Door Arie in 't Veld

Een van de initiatiefnemers, Jacqueline Oosthoek, zei aanvankelijk nog wat in het duister te tasten omdat men niet weet wat de gemeente voor het pand gaat vragen. Dat kan een euro zijn, maar ook veel meer. Martijn Tibboel (VVD), Gerrit Meiland (CDA) en Guus Mesman (PvdA/Groen links) lieten weten te missen welke koers men wil gaan varen. "Dat er veel mogelijk is, daar ben ik van overtuigd, maar wat er werkelijk gaat gebeuren is nog een beetje abstract," aldus Tibboel. Bert van Santen (SGP/CU) zei een goed ondernemers- en tactisch plan te missen. "En is er een behoefte-onderzoek gedaan?" Ronald van der Berg, de voorzitter van de stichting in oprichting, gaf aan dat men onder grote tijdsdruk moest werken. "Drie weken voordat we de stukken moesten inleveren, konden we pas een architect in het pand laten kijken." Kees van der Zwet (CDA) zei dat een ondernemingsplan een aantal zaken heeft zoals liquiditeitsprognoses en exploitatie. "En die zie ik niet. Ik zie aan de inkomstenkant nogal wat posten staan waarvan ik zeg: wat moet ik daarmee? Wat is het plan waard voor de gemeenschap? Mijn eerste reactie is dat ik hier niks mee kan. Dit stuk is in elk geval te onduidelijk voor de besluitvorming."

Binnen de stichting i.o was overigens ook al duidelijk dat de financiële onderbouwing niet sterk genoeg is. "Helaas is het zo dat door omstandigheden te elfder ure een kosten-batenanalyse gemaakt moest worden. We denken binnen twee weken meer professionele hulp te hebben om de zaken te regelen, waarna er op 1 maart een goed en gedegen plan kan liggen."

De commissie was het daar donderdagvond mee eens en bood tevens 10.000 euro aan voor het externe onderzoek, maar gaf ook aan dat een goed plan geen garantie is voor uitvoering. Guus Mesman zei dat er ook andere plannen zijn die de raad moet beoordelen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>