Bij winkelcentrum Poelmarkt is er een locatie voor het jaarrond innemen van standplaats. | Foto: Arie in 't Veld
Bij winkelcentrum Poelmarkt is er een locatie voor het jaarrond innemen van standplaats. | Foto: Arie in 't Veld

Standplaatsenbeleid Lisse wordt vernieuwd

Politiek

LISSE • Het concept-standplaatsenbeleid voor Lisse heeft ter inzage gelegen. Hierin is onder andere opgenomen dat de locatie voor de bus voor het borstkankeronderzoek wijzigt.

Door Arie in 't Veld

De bus kan zo worden neergezet dat er geen parkeerruimte verloren gaat. De bus zou aanvankelijk op het parkeerterrein in winkelcentrum Blokhuis ter hoogte van de Hema komen te staan. Naar aanleiding van de ingekomen zienswijzen is op dat parkeerterrein een alternatieve locatie gevonden. De bus neemt dan geen parkeerplaats in en voldoet wel aan de eisen van stroomvoorziening. Het is alleen noodzakelijk om enkele fietsklemmen te verwijderen. Dat is niet bezwaarlijk omdat de klemmen op deze locatie weinig worden gebruikt.

De Nota standplaatsenbeleid gemeente Lisse 2016 kan worden vastgesteld. Enkele afspraken uit deze nota moeten worden vastgelegd in de uitvoeringsregeling die hoort bij de APV (Algemene Plaatselijke Verordening). Het gaat om de locaties van de vaste en tijdelijke standplaatsen, de mogelijkheid om uitstallingen bij de verkoopkraam te plaatsen en het bijhouden van een wachtlijst. Vandaar het voorstel van B en W om ook de uitvoeringsregeling APV aan te passen.

Oliebollen

In Lisse zijn enkele locaties voor het innemen van standplaats. De locaties en de voorwaarden voor het innemen van standplaats zijn vastgelegd in de Nota standplaatsenbeleid gemeente Lisse 2016. Aan de Grachtweg zijn er drie locaties voor het innemen van standplaats. Twee daarvan zijn voor algemeen gebruik. De derde locatie is uitsluitend voor de verkoop van oliebollen in de maanden november en december. Na de herinrichting van de Grachtweg keren de standplaatsen terug, maar dan op een andere locatie.

Bij winkelcentrum Poelmarkt is één locatie voor het jaarrond innemen van standplaats en één locatie voor het innemen van standplaats voor de verkoop van oliebollen in de maand december En een maal per twee jaar wordt de bus voor borstkankeronderzoek geplaatst op een parkeerterrein in Blokhuis.

Naast de locaties maakt de gemeente met de standplaatshouders enkele afspraken om overlast te beperken.

Uit de krant