Greet Schoone exposeert in de bieb.
Greet Schoone exposeert in de bieb.

De Invalshoeken van Greet Schoone in de bieb

Cultuur Kort nieuws

Lisse n Greet Schoone exposeert haar werken van 9 januari tot 6 maart in de bibliotheek van Lisse.

Greet was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in allerlei vormen van creativiteit, maar had niets met wat er vroeger op school werd aangeboden aan handwerken en dergelijke. Pas lang na haar middelbare schooltijd is ze een opleiding creatieve handvaardigheid gaan volgen in Leiden. "Daar leerde ik vrijer te werken, dus niet volgens vaste patronen, maar veel meer van uit mijn fantasie. Deze opleiding bood me bovendien ondersteuning in mijn beroep als activiteitenbegeleidster", vertelt ze. "Na mijn pensioen ben ik een paar jaar schilderlessen gaan volgen aan de Kunstacademie in Haarlem, om mijn schildertechniek verder te ontwikkelen.
Mijn inspiratie vind ik in de natuur en architectuur en daar maak ik soms combinaties van. Op dit moment ben ik bijvoorbeeld bezig met de grillige vormen van bomen in contrast met de strakheid van architectuur. Mijn werk kenmerkt zich door kubistische vormen en strakke lijnen, en schilderend reageer ik spontaan vanuit mijn gevoel op de vormen die op het doek ontstaan."

Materialen

De materialen die Greet gebruikt zijn acryl- en olieverf en verschillende andere materialen zoals stukjes hout, plastic, krant en zand. Regelmatig bezoekt ze musea en galeries en kan dan zo geïnspireerd raken dat ze niet kan wachten om zelf weer aan de slag te gaan. "Schilderen geeft mij veel voldoening en plezier", aldus Greet.

Iedereen is van harte welkom om aanwezig te zijn bij de opening van de expositie op donderdag 12 januari, s`avonds om 19:00 uur. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de band Leo`s Drugstore. De bibliotheek is gevestigd aan de Koninginneweg 79a.

Uit de krant