Een deel van de Salvatori-vrijwilligers was aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen.
Een deel van de Salvatori-vrijwilligers was aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen.

Vrijwilligers in het zonnetje gezet

Politiek

LISSE • Traditiegetrouw werden op de maandagavond gehouden Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente de diverse vrijwilligersprijzen uitgereikt. Een gebeurtenis die overigens niet plaatsvond in Floralis zoals door velen werd verwacht, maar in het gemeentehuis. Alle winnaars ontvingen een sculptuur, vervaardigd door Frans en Truus van der Veld.

Door Arie in 't Veld

Winnaar van de individuele vrijwilligersprijs is de heer Rien Jongman. Jongman is al ruim 40 jaar vrijwillig actief als zwemleraar. Ook werkt hij al 20 jaar als vrijwilliger op de Hartekampgroep en daarnaast is hij sinds enkele jaren actief voor Stichting Welzijn Ouderen Lisse. Jongman kreeg de prijs uit handen van wethouder Cees Ruigrok.

Vrijwilligersteam

De groepsprijs voor vrijwilligers is voor het vrijwilligersteam van Salvatori in de Wagenstraat. Wethouder Adri de Roon overhandigde de prijs. De SWG Lisse gebruikt buurthuis Salvatori om met hart aanwezig te zijn in hartje Lisse. De SWG is een samenwerking van drie verschillende verbanden van kerken, namelijk: de Christelijke Gereformeerde Kerken, de Nederlands Gereformeerde Kerken en de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt). In Salvatori worden door het team Salvatori diverse activiteiten georganiseerd. Iedereen is er welkom voor het 'buurtbakkie met Atie' of voor een gratis maaltijd. Maar ook is er een eetcafé, kan er een workshop Syrisch koken of Pools bakken worden gevolgd en kan men zelfs terecht voor bijvoorbeeld gitaarles. Met kerst was er een kerstdiner van het eetcafé, een viergangenmenu inclusief mooie tafelaankleding. De foto van het kerstdiner die op de voorpagina van LisserNieuws staat, is gemaakt door Erik Oosthoek. Hij is sinds kort een van de koks van Eetcafé Salvatori.

Jeugdprijs

In 2017 is voor het eerst de Lissese Jeugdprijs uitgereikt. Die eer viel te beurt aan wethouder Evert Jan Nieuwenhuis, die Iris Steenvoorden mocht verblijden. De prijs wordt toegekend aan een jongere in de leeftijd van 6 tot en met 22 jaar die zich onderscheidt door een individuele prestatie of initiatief voor de gemeente. Iris is vrijwilliger voor kinderboerderij Poelepetaat bij Kasteel Keukenhof en ze is erg begaan met het welzijn van dieren. Een zeer verdiende erkenning en het gemeentebestuur hoopt dat in de komende jaren deze prijs nog vaak kan worden uitgereikt.

Uit de krant