FC Lisse winnend het nieuwe jaar in

Algemeen Sport

Lisse - Ondanks de matige weersomstandigheden kwamen zaterdag 7 januari veel trouwe fans richting sportpark om te kijken hoever de ploeg klaar was voor de tweede helft van de competitie.

Door Kees van Zuijlen

Ze werden hierin niet teleurgesteld. De ploeg van Robbert de Ruiter startte behoudend terwijl de gasten van Sparta Nijkerk met vlot combinatievoetbal zeker niet de mindere waren in de openingsfase. De eerste reële kans was voor de gasten, maar Brian van der Werff stond paraat en keerde de inzet van Ali Alkan. Langzaam maar zeker kwam de thuisploeg meer en meer in de wedstrijd en creëerde kansjes, maar het leidde vooralsnog niet tot de openingstreffer. Deze viel na een half uur spelen. Olivier Rifai, altijd aanvallend ingesteld, zag zijn eerste kans van de wedstrijd via onderkant lat alsnog terugspringen in het veld, maar zag zijn tweede kans wél een treffer opleveren.

Aan de andere kant kreeg Jesse Buitenhuis een dot van een kans na een fout van Van der Werff, maar zijn kopbal ging naast waardoor de ruststand 1-0 was. Na rust stond er bij de thuisclub een nagenoeg andere ploeg in het veld en maakte Rowdy van der Putten (de nieuwste aanwinst bij FC Lisse) zijn opwachting. Via ADO, Feijenoord en Cambuur is hij wederom terug waar alles begon. Tot aan de actie van Thierry Monteny die zijn invalbeurt na rust verzilverde met een treffer en zijn ploeg met een frommelgoal naar 2-0 tilde.

Het bleek de ommekeer in het duel. De 3-0 van de voet van Koen Fokkema was het eindresultaat van een knap uitgespeelde en goed lopende aanval. Het gaf tevens aan dat de spits volledig is hersteld van zijn blessure van voor de winterstop en klaar is voor de tweede helft van de competitie. De overwinning is mogelijk een startsein van een succesvol tweede helft van de competitie. Dat het verdedigend goed staat, was de winst van het duel. Daar bracht de eretreffer van Sparta Nijkerk door Brian Bawuah (ook hij viel de tweede helft in) geen verandering meer. De kop is eraf. Dinsdagavond oefent de ploeg tegen het in de Tweede Divisie uitkomende HFC en zal blijken in hoeverre de ploeg er werkelijk voorstaat in aanloop richting competitie.