Een lintje voor duizendpoot Monique ten Holter -van Kimmenaede (r.). | Foto/tekst:  Arie in 't Veld
Een lintje voor duizendpoot Monique ten Holter -van Kimmenaede (r.). | Foto/tekst: Arie in 't Veld

Secretaris HDV onderscheiden

Verenigingen

LISSE - Tijdens een onverwacht intermezzo van de jaarvergadering van de harddraverijvereniging, is secretaris Monique ten Holter-van Kimmenaede vrijdagavond in't Poelhuys koninklijk onderscheiden. Burgemeester Lies Spruit speldde bij haar de versierselen op die horen bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Monique ten Holter-van Kimmenaede heeft enorm veel vrijwilligerswerk gedaan voor de Lissese samenleving. Zo was ze secretaris basisschoolbestuur Sint Joseph en koepelorganisaties van 1987-1998. In 1989 werd zij benoemd tot secretaris van de basisschoolcommissie van deze school, later het basisschoolbestuur. In 1993 werd Ten Holter benoemd tot secretaris van de Katholieke Onderwijsstichting Lisse. Samen met de toenmalige voorzitter heeft zij onder meer de explosief gegroeide administratieve dossiers op orde gebracht. Daarnaast vormde zij een belangrijke schakel in de communicatie tussen bestuur en directies/leerkrachten. Op 27 november 1997 werd de Sophia Stichting voor Katholiek Basisonderwijs in de Duin- en Bollenstreek opgericht. Tot medio 1998 was zij lid van het algemeen bestuur.

Naast de algemene werkzaamheden van het secretariaat vertegenwoordigt Ten Holter vanaf 1998 tot heden het jeugdbestuur in het hoofdbestuur en de technische commissie van de Lawn Tennisclub Lisse. Daarnaast zit ze in de organisatie van verschillende toernooien en jeugdactiviteiten. Tevens was ze van 1987 tot 2004 secretaris van hockeyclub Hisalis. Ook was ze in deze periode algemeen secretaris. Tenslotte is ze ook sinds een aantal jaren secretaris van de Harddraverijvereniging Lisse. Deze vereniging organiseert jaarlijks eind september de Lissese Najaarsfeesten. Naast de gebruikelijke algemene secretariaatswerkzaamheden is Ten Holter verantwoordelijk voor de aanvraag van de vergunningen, voor de coördinatie van de talrijke gebruikte accommodaties, de organisatie van de presentatie van het programmaboekje en de voorinschrijving voor deelname aan evenementen. Ook participeert ze in diverse werkgroepen. Naast haar deskundigheid en werkdiscipline beschikt ze tevens over een grote sociale vaardigheid.

Uit de krant