Veel belangstelling op de infomarkt. | Foto: Annemiek Cornelissen
Veel belangstelling op de infomarkt. | Foto: Annemiek Cornelissen

Ruime keuze op Fio beroepenmarkt

Algemeen Kort nieuws

Bij het Fioretti Hillegom werd donderdag 19 januari een Informatiemarkt studie en beroep gehouden.

Door Annemiek Cornelissen

De markt was voor leerlingen van het derde leerjaar van zowel de Fioretti Hillegom als Lisse. Er was heel veel belangstelling voor de markt. In de omgeving van de school was bijna geen parkeerplaats meer te vinden, omdat het een activiteit betrof, waarvoor ook de ouders waren uitgenodigd. Veel leerlingen kwamen dan ook niet alleen.

Het betrof een verplichte activiteit voor de leerlingen, die ook een verslag van de informatiemarkt moeten maken. Buiten een informatiemarkt met stands waren er ook voorlichtingsbijeenkomsten door de diverse scholen voor MBO opleidingen, die in verschillende lokalen werden gehouden. Door de verwachte hoge opkomst, had organisatie gezorgd voor drie rondes, zodat alle leerlingen verzekerd waren van een plek bij de voorlichting over de door hen gekozen opleiding.

In het Atrium en het Forum stonden ruim vijftien verschillende stands opgesteld van bedrijven en scholen. Onder andere van het ROC en het Nova, maar ook het Media College, MBO Airport College, Defensie, Truckland, CarosserieNL en Bouwmensen was vertegenwoordigd. De leerlingen kregen ook uitnodigingen voor de open dagen, die binnenkort op de diverse scholen en instellingen worden gehouden. Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten werd door middel van een powerpoint informatie verstrekt.


Uit de krant