Denk mee over de toekomst van ons dorp. | Foto: Arie in 't Veld
Denk mee over de toekomst van ons dorp. | Foto: Arie in 't Veld

Gemeente vraagt inwoners: Hoe ziet Lisse er in 2030 uit?

Politiek

LISSE - Het gemeentebestuur trekt een wissel op de toekomst en nodigt inwoners, instellingen en bedrijven uit om mee te denken over Lisse in 2030. Hoe zou Lisse eruit kunnen zien in 2030? Wat maakt Lisse zo mooi? Wat willen we houden? Welke ontwikkelingen of trends komen op ons af?

De bedoeling is om met elkaar uitkomen op een visie voor de toekomst. De Toekomstvisie Lisse 2030. Vervolgens komt de Agend@2030 tot stand, het uitvoeringsplan om de doelen waar te maken. Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis daarover: "We kijken verder dan vandaag en gaan in gesprek over de vraag hoe Lisse er in 2030 uit zou kunnen of moeten zien. Ik hoop van harte dat veel Lissers meedenken. Laten we elkaar inspireren en vervolgens ook aanmoedigen om de ideeën waar te maken. Er spelen allerlei thema's, zoals vergrijzing, duurzaamheid, mantelzorg en ga zo maar door. Daar moeten we rekening mee houden. En we zijn benieuwd naar ideeën van inwoners over Lisse. Een gezamenlijke, gedragen visie op de toekomst geeft niet alleen het gemeentebestuur richting, maar iedereen die zich inzet voor Lisse."

Inwoners met een goed idee. Verenigingen die zich inzetten voor Lisse of ondernemers die Lisse een warm hart toedragen. De gemeente nodigt iedereen uit mee te praten en zich te melden. Nu is de kans om een punt te maken. Maar ook om anderen te ontmoeten om zo ideeën en krachten te bundelen. Vanaf februari worden verhalen uit Lisse opgehaald. Wat maakt Lisse nu Lisse? De gemeente doet dit door middel van interviews, een fotowedstrijd en wil graag ook basisscholen hierbij betrekken. Deze verzameling aan woord en beeld komt samen in de expositie 'Dit is Lisse!'

"We nodigen vertegenwoordigers uit het maatschappelijk middenveld uit om mee te denken over trends en ontwikkelingen. We brengen in beeld wat er op ons af komt en hoe we daar in Lisse mee om willen gaan. In deze gesprekken komen we met elkaar tot thema's en opgaven voor Lisse in 2030. Met alle informatie die we verzameld hebben, beschrijven we onze visie op Lisse in het jaar 2030. Met het maatschappelijk middenveld en enthousiaste, betrokken inwoners maken we een uitvoeringsplan, de Agend@2030. Hier zetten we met elkaar de schouders onder, om onze doelen in 2030 te halen."

Uit de krant