Leerlingen en ouders zijn ontzet door het nieuws van een op handen zijnde sluiting. | Foto: Arie in 't Veld
Leerlingen en ouders zijn ontzet door het nieuws van een op handen zijnde sluiting. | Foto: Arie in 't Veld

Rembrandtschool gaat de deuren sluiten

Algemeen onderwijs

LISSE n De boodschap die vorige week aan ouders en verzorgers van leerlingen van de Rembrandtschool bekend werd gemaakt, heeft bij hen maar ook bij veel andere inwoners van met name de Poelpolder een schok teweeggebracht. Volgens een regionaal dagblad houdt de school namelijk na het lopende schooljaar op te bestaan.

Door Arie in 't Veld

Volgens het bestuur valt vanwege het teruglopende leerlingenaantal en de financiële positie waarin PCPO verkeert niet meer aan sluiting te ontkomen. De kosten om de school in stand te houden zijn te hoog. Het gebouw is te groot en te kostbaar. Ook de voorgenomen vernieuwbouw, waarvoor de gemeente al geld had gereserveerd, verbetert dat niet.

De Rembrandtschool heeft nu nog rond de negentig leerlingen die verdeeld over vier combinatiegroepen les krijgen. De prognose is dat dit aantal op 1 augustus 2017 zou dalen naar 75 en in 2020 naar 58 leerlingen.

Ook het gedateerde gebouw en het overige aanbod in de wijk Poelpolder zullen een rol spelen. Er staan nog drie basisscholen in de wijk, namelijk De Klarinet, De Tweemaster en De Waterval. Het heeft in elk geval niet aan de kwaliteit van het onderwijs gelegen.

Uit de krant