pr
pr

Unieke jubilea bij brandweer Lisserbroek

Algemeen 112

LISSERBROEK - Bij brandweer Lisserbroek zijn recentelijk twee unieke jubilea gevierd: 2 postleden zijn maar liefst ieder 45 jaar verbonden aan brandweer Lisserbroek. Bob Zoeteman en Henk van Voorst zijn de jubilarissen die in respectievelijk april 1971 en januari 1972 in dienst zijn gekomen van de toenmalige brandweer Haarlemmermeer, post Lisserbroek.

De carrière van Bob Zoeteman begon in april 1971 als aspirant Brandwacht. Na het volgen van de opleiding tot Brandwacht en Brandwacht 1e klasse heeft hij tot 2000 actief deelgenomen aan de uitrukken. Vanaf dat moment heeft hij een rol gespeeld in de begeleiding van de nieuwe brandwachten en neemt hij de administratie van de post voor zijn rekening.

Henk van Voorst kwam bij de jeugdbrandweer vandaan en kon zijn loopbaan bij de 'grote' brandweer vervolgen. Door zijn aanwezigheid overdag en zijn altijd trouwe opkomst is hij van grote waarde van de post op repressief gebied. Henk is aangesteld in de functie van bevelvoerder, waardoor hij met zijn opleiding tot brandweerchauffeur op alle posities in de uitruk kon worden ingezet.

Podium

"Deze mannen verdienen een podium!", kregen de heren te horen in de speech voor het opspelden van de versierselen. Henk is van de 70 uitrukken in 2016 maar liefst 50 keer naar de kazerne toegekomen om hulp te verlenen! Een uitzonderlijke prestatie. Natuurlijk staan diverse uitrukken van beide heren nog in het geheugen gegrift alsof het gisteren was. "Bovenal is de brandweer Lisserbroek zeer trots dat ze deze unieke jubilea binnen brandweer Nederland heeft kunnen vieren. Naast de bijzondere medaille voor hun lange staat van dienst zijn de heren ook voorzien van een mooi boeket bloemen, zodat ze nog heerlijk kunnen nagenieten van de welverdiende aandacht.

Raymond van Bakel, ploegchef post Lisserbroek, geeft aan dat zowel Bob als Henk al deze feestelijkheden niet per se hoefden. "Ze zeiden 'Doe niet zo gek', maar toen we er werk van maakten, bleken ze het natuurlijk wel erg leuk te vinden. En het is toch ook een bijzonder moment om bij stil te staan: al 45 jaar verbonden aan onze post!"

Uit de krant