| Foto: wikipedia
| Foto: wikipedia

Filmavond in de Pauluskerk

Cultuur Uitgaan

Lisse - In de Pauluskerk, Ruishornlaan 33, is donderdagavond 16 februari de film 'In a better world' te zien.

Een Deense film uit 2010 die een Oscar won voor beste buitenlandse film. Er lopen twee verhaallijnen door elkaar. In de ene staat Anton centraal, een arts in een ontwikkelingsland die voor een groot dilemma komt te staan als een lokale verkrachter en moordenaar gewond bij de ziekenhuispost aanbelandt.

De tweede verhaallijn is de vriendschap tussen de zoon van Anton, Elias, die op school gepest wordt, en een nieuwe klasgenoot, Christian, die het voor hem opneemt. Christian worstelt echter zelf met verdriet en boosheid vanwege het overlijden van zijn moeder. Samen ondernemen Elias en Christian een gevaarlijke actie. In A Better World gaat niet alleen over vergeving, maar laat ook het belang van communicatie zien. Uiteindelijk draait het allemaal om de manier waarop mensen uit elkaar kunnen groeien en elkaar weer kunnen vinden.

De film begint om 19.30 uur met voorafgaand een korte inleiding. Vanaf 19.15 uur is de zaal open en is er koffie/thee. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genote van een hapje en een drankje. De kosten zijn 5 euro.

Uit de krant