Afbeelding

Goede scores Les boules fleuries in negende speelronde

Algemeen Sport

Lisse - De vier teams van Les boules fleuries speelden op 11 februari thuis in ronde 9 van 14 speelronden Nationale Petanque Competitie. Na de matige vorige ronde (3 verlies, 1 gelijkspel) was iedereen gebrand op een goed resultaat. Dat lukte.

Team Lbf 1 (de tweede divisie) ontving P.V. Tilburg. Middenmoter Lbf won de confrontatie van het lager geplaatste Tilburg uiteindelijk met 5-3. Dat het niet heel makkelijk was bleek gedurende de partijen. In 6 van de 8 partijen moest een (soms aanzienlijke) achterstand ongedaan gemaakt worden tegen de steeds sterk startende Tilburgers. Echter via tussenstanden van 3-0 en 4-1 werd uiteindelijk de 5-3 eindstand bereikt. Een nuttige overwinning, die aansluiting met de top 3 realistisch maakt.

Lbf 2 (derde divisie) ontving de buren uit Nieuw-Vennep. Het team Spaanse Ruiter 1 bleek een maatje te klein voor de nummer 2 van Lbf. Liefst 6-2 wist de equipe van captain Rob van der Zwet te noteren na de drie speelronden. Hiermee blijft het team in achtervolging op de koploper.

Gelijktijdig speelde Lbf 3 tegen het tweede team van Petanque Union Badhoevedorp waarvan het eerste team uitkomt in de topdivisie. Via tussenstanden van 2-1 en 4-1 werd uiteindelijk een zeer overtuigende 7-1 overwinning bereikt. Daarmee neemt de ploeg uit Lisse de tweede plek over van de gasten.

Lbf 4, dat in de vorige ronde helaas (op saldo) haar koppositie verloor, ontving het eerste team van Petanque Lijnden. Via tussenstanden 1-2 en 3-2 werd uiteindelijk gelijk gespeeld met 4-4. Doordat elders de koploper wel wist te winnen moet de ploeg nu echt in de achtervolging. Beide ploegen treffen elkaar later in de competitie nog.

Uit de krant