Winnaar Joël van der Hoeven zit op de rode voorleesstoel, met om hem heen de andere deelnemers uit Teylingen en Lisse. Wethouders Arno van Kempen en Adri de Roon vormden de jury. |  Foto: MV
Winnaar Joël van der Hoeven zit op de rode voorleesstoel, met om hem heen de andere deelnemers uit Teylingen en Lisse. Wethouders Arno van Kempen en Adri de Roon vormden de jury. | Foto: MV

Nieuwe voorleeskampioen: Joël uit Voorhout

Algemeen onderwijs

Teylingen • Joël van der Hoeven uit Voorhout is de nieuwe voorleeskampioen van Teylingen en Lisse. De leerling uit groep 8 van basisschool De Regenboog won op zaterdagmiddag 11 februari de voorronde. Van begin tot eind luisterde het publiek geboeid naar zijn voordracht uit het boek 'Schaduwspits' van Corien Botman.

Bente Witteman (Andreas, Voorhout), Demi Leerling (De Lisbloem, Lisse), Dhanista Bharos (De Rank, Sassenheim), Isabella Berk (Antonius, Voorhout), Maartje van Velzel (Het Landtgoed, Warmond) en Joël van der Hoeven (De Regenboog, Voorhout) hadden zich als schoolkampioen geplaatst voor de finale in de bibliotheek van Sassenheim.

Jury

De jury (bestaande uit wethouders Arno van Kempen (Teylingen) en Adri de Roon (Lisse) ) had lovende woorden voor alle deelnemers, maar koos na lang beraad voor Joël . Zij prezen hem onder andere voor zijn prettige leestempo en verstaanbaarheid.

Nieuwslezer

Naast een boekenbon, kreeg de winnaar nog een bijzondere prijs: hij mag op zaterdag 18 februari aan de slag als nieuwslezer. Om 9.30 uur leest hij het nieuws voor in de radio-uitzending van de Bollenstreek Omroep (BO). 

Op woensdag 29 maart is de kwartfinale in de bibliotheek in Leiden, waar Joël  opnieuw zal voorlezen, maar dan voor een plekje in de finale van Zuid-Holland op 19 april.

Uit de krant