Het whoZnextteam van AV De Spartaan. | Foto: pr
Het whoZnextteam van AV De Spartaan. | Foto: pr

AV De Spartaan krijgt whoZnextteam

Algemeen Sport

Lisse - Atletiekvereniging De Spartaan heeft een whoZnextteam opgericht, dat bestaat uit acht jeugdleden. Het doel van whoZnext is om jeugdleden evenementen te laten organiseren voor de club.

Het voordeel hiervan is dat jeugdleden veel beter dan volwassenen weten wat aanslaat bij hun leeftijdsgenoten. Door de jeugd actief te betrekken hoopt de Spartaan hen langer te behouden en hen te laten kennismaken met vrijwilligerswerk. Na een starttraining door Sportservice Nederland ging het team op 6 februari van start. Ook LTC Lisse en FC Lisse hebben een whoZnextteam.

Voorzitter Luuk

De 11-jarige Luuk Pieterse werd tijdens de eerste bijeenkomst gekozen tot voorzitter van de eerste vergadering. Luuk: "De evenementen die wij gaan organiseren zijn niet de gewoonste, maar juist heel super, gek en tof!" Tijdens een brainstorm heeft het team wel 20 evenementen bedacht. Na een stemming werd besloten om een 'Spartaanse Olympische Spelen' te organiseren voor de jeugdleden. Dit bestaat uit allemaal gekke onderdelen, bijvoorbeeld: bumpball, een hindernisparcours, ultimate frisbee, een estafette met gekke voorwerpen en darten met speren (bijvoorbeeld door met afzetlint een dartbord te tekenen op het gras). Het team hoopt op 50 deelnemers. Tijdens de starttraining leerden zij wat er komt kijken bij het organiseren van een evenement, zoals het maken van een begroting, zorgen voor PR en het regelen van vrijwilligers en materialen. Binnenkort komen de jongeren weer bij elkaar om het plan verder uit te werken.

Uit de krant