Wethouder Cees Ruigrok en Ingeborg de Jong van Timpaan bij de ondertekening. | Foto: Arie in 't Veld
Wethouder Cees Ruigrok en Ingeborg de Jong van Timpaan bij de ondertekening. | Foto: Arie in 't Veld

Intentieovereenkomst Meerzicht ondertekend

Politiek

LISSE - Na pakweg tien jaar gaat er eindelijk iets gebeuren in het voormalige bedrijfsgebied tussen de Gasstraat en Ringvaart. Dinsdagmiddag is daarvoor een intentieovereenkomst ondertekend door wethouder Cees Ruigrok en Ingeborg de Jong, directeur van Timpaan.

Door Arie in 't Veld

Bij die gelegenheid vertelde Ruigrok dat in het kader van de participatiegedachte eerst drie goedbezochte bijeenkomsten zijn gehouden. "Mede door deze procedure liep het plan wat vertraging op", aldus Ruigrok die aangaf dat het nu om een eerste fase gaat met 66 woningen. "Waarvan 30 procent sociaal; 12 procent tussen sociaal en 250.000 euro en de rest boven die segmenten. Voordat de plannenmakerij echt goed door kon gaan moesten enkele zaken worden onderzocht. Zo waren omwonenden bang voor verkeersoverlast. Er is een verkeersonderzoek gehouden en de conclusie is dat het nieuwe plan niet tot overbelasting van de wegen zal leiden."

Als het plan verder gestalte heeft gekregen, gaat het naar de gemeenteraad ter goedkeuring en is de verwachting dat over een jaar de eerste activiteiten in het gebied plaatsvinden. Wat betreft de tweede fase, grenzend aan de Grevelingstraat, zei Ruigrok dat die nog even de koelkast in gaan. Niet in de laatste plaats omdat er bedrijven moeten worden verplaatst en de grond nog niet in het bezit is van gemeente of ontwikkelaar.

Ingeborg de Jong merkte nog op dat de overeenkomst een mooie start is van het project en dat Timpaan van plan is duurzaam en betaalbaar te bouwen. Denk aan luchtdichte woningen zodat er geen warmte van binnen naar buiten verdwijnt. "We hopen dit jaar met de verkoop te starten. Er is een lange lijst van geïnteresseerden en die willen uiteraard spoedig weten waar ze aan toe zijn." Het betreft allemaal eengezinswoningen in een gebied van 1,9 hectare dat allerlei mogelijkheden biedt om er iets moois van te maken.

Uit de krant