Afbeelding

Gaapstokken klaar voor druk carnavalsweekend

Verenigingen

Lisse - Carnavalsvereniging De Gaapstokken maakt zich op voor een druk en feestelijk weekend.

Onder leiding van prins Rob de 3e, prinses Monique en jeudprins Martijn met jeugdprinses Nadine kent het traditionele programma komend weekend een aantal veranderingen. Zo verhuist de sleuteloverdracht van vrijdagavond naar zaterdagochtend, wordt de optocht door het centrum dit jaar wederom groter en vindt de Boerenbruiloft weer plaats in De Gewoonste Zaak.

De sleuteloverdracht verhuist dit jaar naar zaterdagochtend, omdat De Gaapstokken de avond ervoor deelnemen aan de verlichte optocht in Noordwijk. De sleuteloverdracht is om 10:30 uur in het gemeentehuis. Daarna bereiden De Gaapstokken zich voor op de carnavalsoptocht door het centrum van Lisse. De start vanaf de Eikenlaan, waarna de route via de Heereweg, Vierkant, gemeentehuis richting de Kanaalstraat dwars door het centrum rijdt. Kinderen kunnen leuke prijzen winnen met hun mooiste outfit, of mooiste step, fiets of skelter. Op zaterdagavond staat het Vrijgezellenfeest in Het Café op de agenda. Daar wordt het boerenbruidspaar bekendgemaakt dat de dag erna in het middelpunt staat tijdens de Boerenbruiloft. Aanvang 20.00 uur, toegang gratis. De Boerenbruiloft vindt zondag 16.00 uur plaats in De Gewoonste Zaak. Toegang (inclusief maaltijd) 8 euro, verkrijgbaar in de voorverkoop.

Op maandag 27 februari vieren De Gaapstokken carnaval in 'Oeteldonk' (Den Bosch). Dinsdag de 28e worden in woonzorgcentrum Berkhout twee edities van de Boerenbruiloft worden overgedaan voor de senioren van Lisse. Het carnaval eindigt die avond met het Slotbal bij Eetcafé LEF.

Uit de krant