Vorig jaar konden ouderen meerdere keren de Keukenhof bezoeken dankzij de gift.
Vorig jaar konden ouderen meerdere keren de Keukenhof bezoeken dankzij de gift. Foto: pr

Rabo Coöperatiefonds doet gift voor ouderen

Zakelijk

LISSE - Voor het zesde achtereenvolgende jaar heeft het Rabobank Coöperatiefonds geld beschikbaar gesteld voor het steunen van het initiatief om ouderen een leuke dag te bezorgen.

Door Arie in 't Veld

Initiatiefnemer Chris van Rooyen zegt dat dit geld wordt gebruikt voor de aanschaf van doorlopende kaarten van Keukenhof, waardoor men in staat is veel ouderen meerdere keren in het seizoen van Keukenhof te laten genieten. De kaarten werden vorige week donderdag in Floralis overhandigd door Petra Verhoeff, directeur van de Rabobank Bollenstreek. "Vorig jaar werd 250 keer gebruik gemaakt van die kaarten, inclusief begeleiding", aldus Van Rooyen.

Met hulp van een aantal vrijwilligers, waaronder tien chauffeurs, brengen we de mensen naar allerlei bestemmingen in en buiten de streek. Zoals vorig jaar naar Madurodam, met ter afsluiting een gastvrij ontvangst in het Palace Hotel in Noordwijk. Maar ook ritten door de plaatsen waar men woont en bijvoorbeeld door de Amsterdamse Waterleiding Duinen waar wij met de busjes doorheen mogen rijden. En uiteraard Keukenhof, waar reikhalzend door de mensen naar wordt uitgezien." Verhoeff zegt dat een prachtig initiatief te vinden. "Voor dit soort zaken in de gemeenschap is het Coöperatiefonds bedoeld. We zijn blij dat we deze initiatieven mogelijk kunnen maken."

Van Rooyen zegt dat de mensen die er gebruik van maken hier enorm van genieten. "Er zijn dagen dat we twee keer de Keukenhof-kaarten benutten, zodat zoveel mogelijk mensen uit de centra van het bloemenpark kunnen genieten. Het is dan ook logisch dat we de Rabobank Bollenstreek erg dankbaar zijn voor de medewerking en gaan het komende seizoen weer dankbaar gebruik maken van de geste."

Uit de krant