Afbeelding
Foto: pr

Inschrijving derde editie Lisse Loop geopend

Algemeen Sport

LISSE - De derde editie van de Lisse Loop komt eraan. Op zaterdag 18 maart kan iedereen zijn beste beentje voorzetten. Jong en oud, wandelaar of hardloper, dat maakt niet uit. De opbrengst gaat naar Zorgboerderij Kasteelhoeve.

De Lisse Loop 2017 bestaat uit een

- kinderloop van 1 km

- wandeltocht (junioren en volwassenen) 5 km

- hardlooproute (junioren en volwassenen) 2,5 km, 5 km en 7,5 km.

Er is ook de mogelijkheid om als bedrijfsteam mee te doen. Voor meer informatie en inschrijven kijk op www.kasteelhoeve.info.

Opbrengst
De opbrengst van de Lisse Loop 2017 komt geheel ten goede aan de Stichting Kasteelhoeve. Het geld wordt gebruikt voor de inrichting van de moestuin en de kassen. Zorgboerderij Kasteelhoeve op Landgoed Keukenhof is in opbouw en wordt door vrijwilligers en sponsoring gefaciliteerd. Deelnemers op de Kasteelhoeve zijn (jonge) mensen met een beperking, niet aangeboren hersenletsel, (beginnende) dementie en degenen die behoefte hebben aan jobcoaching of re-integratie.De daadwerkelijke zorg en begeleiding voert 's Heeren Loo uit. Het dagprogramma van de deelnemers bestaat uit beheers- en onderhoudswerkzaamheden op Landgoed Keukenhof, het werken in de kruiden- & moestuin en het maken van houtproducten. Deze zinvolle dagbesteding bevordert de participatie van onze deelnemers in de maatschappij, naast dat zij een goed dagritme hebben en leren in hun werk.

Inrichting
Het financiële doel is de inrichting van de moestuin en kassen bij Zorgboerderij Kasteelhoeve. Hier worden onder andere groente en fruit gekweekt. Het sluit aan op de activiteiten van het Natuur Milieu Educatiecentrum De Groene Bol op het landgoed, waarmee met name voor kinderen de groei van natuurlijke producten zichtbaar wordt. De deelnemers van de Kasteelhoeve kunnen de bezoekers informatie geven over de groente- en fruitsoorten. Daarnaast kunnen de deelnemers de verzorging en het beheer van de te kweken producten uitvoeren.

Stichting Kasteelhoeve organiseert de Lisse Loop 2017 in samenwerking met Atletiekvereniging De Spartaan, Landgoed Keukenhof, NME de Groene Bol en Kinderboerderij Poelepetaat.

Uit de krant