Hoe krijg je geluid uit een blaasinstrument? |
Hoe krijg je geluid uit een blaasinstrument? | Foto: pr

Da Capo verzorgt muzieklessen op basisscholen

Verenigingen

Lisse - Iedereen die een muziekinstrument bespeelt kan beamen dat muziek maken heel erg leuk en ontspannend is. Helaas heeft muziekonderwijs op veel scholen geen vaste plek op het rooster.

Dat is jammer. Muziek is niet alleen leuk maar ook leerzaam, kinderen leren goed te luisteren, het spelen van een instrument draagt bij aan de motorische ontwikkeling en het bevordert discipline en doorzettingsvermogen. Da Capo vindt muziekonderwijs erg belangrijk en wil dat graag overbrengen aan de jeugd van Lisse. Daarom is Da Capo in januari gestart met het verzorgen van muzieklessen op twee Lisser basisscholen.

De dirigent van Jong Da Capo heeft jarenlange ervaring met het verzorgen van muzieklessen op scholen. Elke les staat een andere muziekgroep centraal, bijvoorbeeld koperblaasinstrumenten, houten blaasinstrumenten maar ook snaarinstrumenten of slagwerk. De docent neemt deze mee naar school zodat kinderen kunnen leren hoe ze in elkaar zitten en hoe je er geluid uit krijgt, Natuurlijk mogen de kinderen de instrumenten ook zelf uitproberen. Tijdens de lessen is er soms tijd te kort om alles uitgebreid te behandelen en uit te proberen, en daarom organiseert de vereniging een vervolg op de lessen die op de basisscholen zijn gegeven: 'Da Capo Music Kids'.

Fundag
Om ook andere kinderen in de gelegenheid te stellen kennis te maken met de instrumenten en met zelf muziek maken is er zaterdag 1 april een Da Capo Fundag. Op deze dag zijn er diverse muzikale activiteiten, leuke spelletjes en workshops in het verenigingsgebouw van Da Capo ('t Speelkwartier, Hannie Schaftlaan 1a). Speciaal voor de papa's en mama's is er gratis koffie en appeltaart (zolang de voorraad strekt). Wie alles wil weten over 'Da Capo Music Kids' is welkom op Da Capo Fundag op 1 april. Meer informatie is ook te vinden op de website: www.dacapolisse.nl of stuur een e-mail naar opleidingen@dacapolisse.nl.

Uit de krant