De politie is blij met de alertheid van buurtbewoners via WhatsApp-groepen.
De politie is blij met de alertheid van buurtbewoners via WhatsApp-groepen. Foto: pr

Inbraakgolf treft Lisserbroek

Politie 112

Lisserbroek - De afgelopen week zijn er meerdere inbraken in Lisserbroek geweest. De politie zoekt getuigen.

Door Ruth Eppink

Tussen donderdag 2 maart 12.00 uur en vrijdag 3 maart 21.30 uur is er een woninginbraak in de Forsythiastraat geweest. Ook in de nacht van vrijdag op zaterdag is gepoogd in deze straat een woning binnen te dringen. Vervolgens werd zaterdag 4 maart tussen 03.00 en 19.50 uur ingebroken in een huis aan de Torkruidstraat, door het cilinderslot te verwijderen uit de voordeur.

Via de Whatsapp-buurtpreventiegroep werd zondagavond melding gemaakt van twee mannen in een busje in de Vuurdoornstraat die de straat hadden verkend. Niet lang daarna is het busje gesignaleerd in de Wolgrasstraat. De politie is gebeld en signalement van de mannen en het kenteken zijn doorgegeven. Een buurtbewoner is in zijn auto op zoek gegaan naar het busje, dat toen wegreed in de richting van de snelweg. De politie heeft de mannen op de A4 staande kunnen houden. Het gaat om twee veelplegers uit Amsterdam. In het voertuig zijn echter geen inbrekersgereedschappen aangetroffen, maar het tweetal wordt verder nagetrokken.

Veilig deurbeslag
Wijkagent Thijs Schut bedankt de oplettenden: "Zo zie je het nut maar weer eens voor een gezamenlijke aanpak." Verder meldt hij dat in de Vennepse wijk Getsewoud door het plaatsen van houten prikkertjes in de sluitnaad van de voordeur wordt afgelezen of men langdurig weg is. De (poging tot) inbraak gebeurt door het 'grippen' van de deursloten, ofwel het forceren van de cilinder. Dit is te voorkomen door het plaatsen van een kernslot deurbeslag op de voor- en achterdeuren. Deze zijn in verschillende prijsklassen aan te schaffen bij de bouwmarkt.

Uit de krant