Elbert Dijkgraaf komt naar Lisse en gaat daar het gesprek aan over problemen in de land- en tuinbouw.
Elbert Dijkgraaf komt naar Lisse en gaat daar het gesprek aan over problemen in de land- en tuinbouw. Foto: SGP

Elbert Dijkgraaf (SGP) in gesprek met bollenboeren

Politiek

LISSE - Op 10 maart bezoekt SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf bloembollenbedrijf Van Haaster aan de Loosterweg in Lisse. Hij gaat in gesprek over de problemen die er zijn in de land- en tuinbouw.

Door Arie in 't Veld

Dat gebeurt op het bedrijf aan de Loosterweg Noord, aanvang 12.45 uur. Iedereen is van harte welkom. De SGP vindt dat het kabinet de boeren en tuinders teveel in de steek laat. Elbert Dijkgraaf: "Wij pleiten voor de terugkeer van een minister vóór landbouw zodat het landbouw- en tuinbouwbelang in Den Haag niet langer ondersneeuwt. Er moet juist weer worden geïnvesteerd in de land- en tuinbouw. Belastingen en iedere keer nieuwe, bureaucratische regels jagen de kostprijs op. Dat werkt niet." 
 
Ook vindt de SGP dat het palet aan gewasbeschermingsmiddelen voldoende breed moet zijn om gewassen, ook de kleine teelten, effectief te kunnen beschermen. Elbert Dijkgraaf: "Van minder effectieve middelen hebben boeren en tuinders meer nodig. Daar is het milieu niet mee gediend. Dat moeten we dus voorkomen."

Het SGP-bezoek aan Lisse begint met een presentatie van het bedrijf door Sjaak van Haaster. Elbert Dijkgraaf gaat daarna in op de problemen waar boeren en tuinders tegenaan lopen en geeft zijn visie op het beleid. Het laatste programmaonderdeel is een vragenuur. Alle boeren kunnen dan vragen afvuren op de SGP-politicus.
 

Uit de krant