Vrijwilligster Danny van der Reep met mevrouw Broekhof in de duinen. |
Vrijwilligster Danny van der Reep met mevrouw Broekhof in de duinen. | Foto: pr

Sportieve vrijwilligers gezocht voor duofiets

Algemeen Vrijwilligers

Lisse - WelzijnsKompas is voor Lisse op zoek naar sportieve fietsvrijwilligers, die het leuk vinden om samen met mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen tochtjes op de duofiets te maken. 
 
Alweer een aantal jaar toert de duofiets van WelzijnsKompas (sinds januari de nieuwe naam van Welzijn Lisse) door Lisse en omgeving. De vrijwilligers fietsen in elk seizoen, maar als straks de bollenvelden weer in bloei staan is het extra heerlijk om al rijdend samen te genieten van de kleurrijke omgeving. Op de duofiets zitten de bestuurder en de gast gezellig naast elkaar. De ervaring leert dat de vrijwilligers hier net zoveel plezier aan beleven als de gasten. 

Mini-vakantie
Een van de fietsvrijwilligers is Danny van der Reep en zij kan dit beamen: "Het is een uitje voor degene met wie ik erop uit ga, maar iedere keer weer ook voor mij! Je bent er echt even helemaal tussenuit. Een mini-vakantie, noem ik het wel eens. Toen ik twee jaar geleden een oproep voor vrijwilligers voor de duofiets zag staan, wist ik direct dat dit vrijwilligerswerk op mijn lijf geschreven was. Ik ben sportief, ben graag buiten en wilde graag iets gaan betekenen voor mensen die door bijvoorbeeld ouderdom of een ziekte beperkt zijn geraakt."

Elektrische fiets
De duofiets is voorzien van elektrische trapondersteuning en versnellingen, die het fietsen gemakkelijk maken. De gast trapt mee naar vermogen. "Hoe lang een fietstocht duurt hangt af van wat iemand wil en wat hij of zij aan kan," vertelt Danny verder. "Met de ene persoon fiets ik een uurtje, met iemand anders kan ik wel een paar uur onderweg zijn. De gast mag altijd kiezen waar we naar toe gaan en als die het aan mij over laat, kies ik een mooie route uit de velen die vanuit Lisse mogelijk zijn. Bijvoorbeeld door de duinen naar Langevelderslag of langs de Ringvaart naar de Kaag. Onderweg kletsen we over van alles en soms maken we onderweg een koffiestop." Het fietsen gebeurt het hele jaar door. Sommige gasten vinden het in de winter te koud, maar voor hen die graag willen blijven fietsen maakt Welzijnskompas een winterrooster. 

Aanmelden
Welzijnskompas is op zoek naar mensen met een goede conditie die geregeld een dagdeel beschikbaar zijn om met iemand een fietstochtje te maken. Afhankelijk van de beschikbare tijd kunnen gegadigden zich aanmelden voor bijvoorbeeld een ochtend per week of om de week. Na aanmelding volgt een kennismakingsgesprek en een proefrit om vertrouwd te raken met de duofiets. 
Wie ritjes maken met de duofiets een zinvolle uitdaging vindt om veelal ouderen in Lisse te laten bewegen en hen te laten genieten van samen fietsen, kan zich aanmelden. Plezier en ontspanning, gezelligheid en sociaal contact staan voor zowel de vrijwilliger als de gast centraal. Geïnteresseerd of vragen? Neem dan contact op met WelzijnsKompas, via telefoonnummer: 0252- 757 100 (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.30) of via de e-mail: info@welzijnskompas.nl.
 

Uit de krant