Collectieve beveiliging kan inbrekers afschrikken.
Collectieve beveiliging kan inbrekers afschrikken. Foto: pr

'Collectieve beveiliging bedrijventerrein loont'

Zakelijk

Lisse - De laatste zondag van februari bezocht het dievengilde twee bedrijven op industrieterrein Meer en Duin. 

Zondagmiddag rond 17.20 uur kwam er van een deelnemer aan de collectieve beveiliging van het terrein een alarmmelding binnen bij Flexteam Security. De surveillant van Lisse ging gelijk ter plaatse. Ook politie en sleutelhouder werden gewaarschuwd. Het bleef bij een poging met geringe braakschade.
De maandag erna bleek dat het bij een ander bedrijf op hetzelfde industrieterrein, die niet deelnam in het collectief, niet bij een poging is gebleven. De braak- en diefstalschade waren helaas navenant.

Volgens de heer Bon, coördinator van de Stichting Collectieve Beveiliging Bedrijventerreinen Lisse zijn inbraken nooit helemaal te voorkomen, maar boekt het collectief waarin zo'n 190 bedrijven zijn opgenomen, goede resultaten in de strijd tegen de criminaliteit.

Samenwerking
"De samenwerking met de politie en het lokale beveiligingsbedrijf Flexteam Security uit Hillegom is uitstekend. Ze zitten altijd in de buurt, zijn bekend met de omgeving en dat zorgt voor snelle aanrijtijden." Bon adviseert bedrijven in Lisse en omgeving deel te gaan nemen aan collectieve beveiliging. Op www.cbbl.nl staat meer info.

Uit de krant