Ouder worden betekent dat veel dingen niet meer zo makkelijk gaan. Wat kun je nu al regelen voor later? |
Ouder worden betekent dat veel dingen niet meer zo makkelijk gaan. Wat kun je nu al regelen voor later? |

KBO en PCOB verzorgen bijeenkomsten over wonen, welzijn en zorg

Algemeen Welzijn

Lisse - De samenwerkende ouderenbonden KBO en PCOB verzorgen een drietal bijeenkomsten onder het motto 'Zorgen voor later'.

Wonen, welzijn, zorg: naarmate we ouder worden, krijgen we hier allemaal mee te maken. We gaan als het ware een trapje af: via zolang mogelijk zelfstandig wonen krijgen we te maken met allerlei welzijnsvoorzieningen. Langzamerhand komt vaak ook 'zorg' in beeld. We moeten nú zorgen voor later! De informatiebijeenkomsten van KBO en PCOB zijn daarom ook van belang voor de jongere senioren en voor mantelzorgers. Wat komt er de komende tijd op ouderen af? Voor welke keuzes komen zij te staan? Wat moeten ouderen nu regelen voor later? Wat heeft Lisse te bieden?

Bijeenkomst 1
Op 23 maart is er een presentatie door directeur Hans Al van woningcorporatie Stek. Daarbij wordt gesproken over mogelijkheden om zelfstandig te blijven wonen, inschrijven voor een woon- of zorgcentrum, aanpassingen in huis en hoe dat betaald wordt. Hoeveel seniorenwoningen telt Lisse? Zijn er wachttijden? Werkt Stek mee aan de bouw van woonservicezones?

Bijeenkomst 2 en 3
Op 13 april verzorgt Welzijnskompas Hillegom-Lisse een presentatie over allerlei aspecten van welzijn.
Op 11 mei verzorgt Marente een presentatie over Zorg.

Alle presentaties vinden plaats in de Beukenhof aan de Eikenlaan 2A. Ze beginnen steeds om 14.30 uur en zijn vrij toegankelijk voor leden en niet-leden van de KBO en de PCOB.

Uit de krant