Nieuwbouw locatie Uitermeer vlot goed | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
De bouw op de oude Fioretti-locatie Uitermeer gaat voorspoedig. |
De bouw op de oude Fioretti-locatie Uitermeer gaat voorspoedig. | (Foto: Arie in 't Veld)
Kort nieuws

Nieuwbouw locatie Uitermeer vlot goed

LISSE - De aanloop was wat aan de trage kant mede omdat een voormalige schoolgebouw moest worden verlaten en gesloopt, maar inmiddels verloopt de bouw op de zogenoemde locatie Uitermeer voorspoedig.

Door Arie in 't Veld

Het project omvat de bouw van elf eengezinswoningen in de koopsector die de afgelopen weken in no time zijn verrezen, maar natuurlijk nog wel afgebouwd moeten worden. Over het opleveren en de prijzen zal te zijner tijd de nodige informatie volgen. Vanaf de Patrijsstraat gezien wordt in opdracht van woningcorporatie Stek een appartementengebouw gebouwd dat ook al flink vlot. Een mooi complex met veel glas en mooie steenpartijen. Het gaat hierbij om 29 appartementen in de sociale sector met een huur beneden de 600 euro. Dit complex met de naam De Bonte Specht moet in mei/juni worden opgeleverd. Het project maakt in eerste instantie deel uit van de opdracht om voldoende vervangende woonruimte te bouwen voor de opvang van de bewoners van de 151 te slopen woningen in de Van Speykstraat.

Gevelsteen
In het gebied De Waterkanten waar de Van Speykstraat deel van uitmaakt, komen 122 nieuwe sociale huurwoningen terug en op de locatie Uitermeer dus 29. Laatstgenoemd complex staat op historische grond; ooit bevond zich hier het landgoed Uitermeer, waarvan alleen nog een forse gevelsteen is overgebleven. De steen is bij de sloop van de mavo Uitermeer (onderdeel van het Fioretti College) met zorg verwijderd en krijgt in het nieuwe appartementencomplex een plek.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>