De tulp Pride of Europe werd gedoopt door burgemeester Lies Spruit en oud-Hobaho-directeur Joop Zwetsloot. |
De tulp Pride of Europe werd gedoopt door burgemeester Lies Spruit en oud-Hobaho-directeur Joop Zwetsloot. | Foto: Arie in 't Veld

Nieuwe tulp gedoopt: Pride of Europe

Algemeen Keukenhof

Lisse - Oud-Hobaho-directeur Joop Zwetsloot heeft woensdag samen met burgemeester Lies Spruit bij Hobaho een nieuwe tulp gedoopt.

Door Arie in 't Veld

De tulp kreeg de naam Pride of Europe en is een vondst van kwekersvereniging Remarkable. De bloem lijkt een goede toekomst tegemoet te gaan als broeitulp. Dat wil zeggen dat hij vroeg in de tijd gebracht kan worden.

Bij de doop memoreerde Zwetsloot onder andere dat ter gelegenheid van je tachtigste verjaardag er wel wat op je af komt als je wordt gevraagd uit enkele soorten er eentje uit te zoeken en ook een naam te bedenken. "Uiteindelijk heb ik de keuze overgelaten aan mijn kleinkinderen."

Wat de naam betreft zei Zwetsloot dat we in een tijd leven waarin we elkaar voorbij hollen en er allerlei beschimpingen worden geuit. "Europa is de afgelopen tientallen jaren echter druk bezig geweest om te pogen om alles samen te doen. Een tendens om trots op te zijn. En dat burgemeester Spruit is gevraagd om te assisteren bij de doop, komt omdat ze een kei is in het samenbrengen van partijen. Denk aan de fusie van de twee Keukenhoven."

De burgemeester reageerde met de opmerking blij met het gebaar te zijn en respect te hebben voor Zwetsloot die op deze leeftijd niet stil in huis zit, maar actief aan de maatschappij deelneemt en desnoods bij haar aan de bel trekt als hij vindt dat een situatie opgelost moet worden.

Uit de krant