Op het schoolplein van De Waterval werd onder meer door wethouder Nieuwenhuis een lijsterbes geplant. |
Op het schoolplein van De Waterval werd onder meer door wethouder Nieuwenhuis een lijsterbes geplant. | Foto: Esther Akerboom

Schoolplein van De Waterval weer 'n stukje groener

Algemeen onderwijs

Lisse - Dat er in Lisse niet alleen bomen worden gekapt maar ook geplant, bleek woensdag wel op de Nationale Boomfeestdag. Wethouder Evert-Jan Nieuwenhuis en Rob Clemens, voorzitter van Natuur- en Milieueducatiecentrum de Groene Bol waren te gast bij Jenaplanschool de Waterval om een mooie jonge lijsterbes te planten.

Door Esther Akerboom

Directeur Rik Groenenberg hield een inleidend praatje ten overstaan van alle leerlingen en genodigden. "Wij planten deze lijsterbes omdat we de natuur een plek willen geven. Het is ook symbolisch voor het begin van de tweede fase van ons groene schoolplein. Zo komt er steeds meer natuur bij."

Knuffelen
Na een bedankje aan de gemeente voor het mogelijk maken van het boomfeest mochten de kinderen meedenken over de verzorging van de nieuwe boom. Water, zonlicht en niet tegen de boom schoppen kwamen naar voren, en van de directeur mocht er ook best met de boom geknuffeld worden.

Wormen
Tot slot gaf Clemens namens de Groene Bol een cadeautje weg, namelijk drie doosjes met wormen die de kinderen bij de boom los mochten laten. De gangetjes die de wormen in de grond maken, zorgen ervoor dat de grond zuurstofrijker wordt, de aan- en afvoer van water makkelijker gaat en de boom goed kan wortelen. Met ook nog eens een stralend zonnetje erbij kon deze nieuwe aanwinst van de Waterval zich geen betere start wensen.

Uit de krant