De kinderen mochten alle instrumenten uitproberen en leden van Da Capo gaven workshops en uitleg. |
De kinderen mochten alle instrumenten uitproberen en leden van Da Capo gaven workshops en uitleg. | Foto: pr

Da Capo kijkt tevreden terug op Fundag voor kids

Verenigingen

Lisse - Bij Da Capo in 't Speelkwartier was zaterdag een info & fun dag, ter afsluiting van de muzieklessen op twee basisscholen in Lisse.

Maar deze dag had ook nog een ander doel namelijk: kinderen en ouders enthousiast maken voor Music Kids dat op 7 april gaat starten. Music kids is een serie van 9 lessen met algemene muzikale vorming. Kinderen leren noten lezen, toonhoogtes, nootwaarden en dynamiek herkennen, blokfluit spelen en marcheren. De laatste les wordt afgesloten met een concertje voor de ouders zodat de kinderen kunnen laten zien en horen wat ze hebben geleerd.

De informatie- en fundag begon om 12.30  uur ben de hele middag was het een komen en gaan van geïnteresseerden. Er was genoeg te doen, kinderen konden instrumenten uitproberen, een Jong Da Capo-uniform passen en oefenen met batons (twirlstok). Bij alle stands kregen kinderen en ouders informatie over muziek maken en twirlen bij Da Capo. Gedurende de middag waren er twirldemonstraties en optredens van Jong Da Capo, afgewisseld met een workshop slagwerk en een workshop marcheren.

Natuurlijk was er ook plaats voor fun! Kinderen konden een shaker/music egg knutselen of zich laten schminken en er was een 'speurtocht' langs de verschillende stands. Buiten stond een springkussen en een poffertjeskraam en er was de hele dag (gratis) cake en appeltaart. Kortom, een geslaagde dag en voor herhaling vatbaar.

Geïnteresseerd, maar deze dag gemist? Inschrijven voor Music Kids is nog steeds mogelijk! De lessen starten op vrijdag 7 april om 18.00 uur, maar later instromen is ook mogelijk. Meer informatie is te vinden op www.dacapolisse.nl of mail naar: opleidingen@dacapolisse.nl.
 

Uit de krant