In de bijeenkomst over welzijn praten de deelnemers over wat ze willen als ze ouder zijn, over zelfredzaamheid, over mantelzorg. |
In de bijeenkomst over welzijn praten de deelnemers over wat ze willen als ze ouder zijn, over zelfredzaamheid, over mantelzorg. | Foto: pr

Bijeenkomst over welzijn in Beukenhof

Algemeen Welzijn

Lisse - De samenwerkende ouderenbonden KBO en PCOB verzorgen een drietal bijeenkomsten onder het motto 'Zorgen voor later'. Deze gaan over wonen, welzijn en zorg.

De eerste over wonen gaf senioren informatie en tips om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. Op 13 april vindt een tweede bijeenkomst plaats. Deze keer is 'welzijn' aan de orde. In deze bijeenkomst wordt gesproken over mogelijkheden om zolang mogelijk zelf de regie over het leven te houden. Wat willen we als we ouder zijn? Hoe belangrijk zijn contacten, hoe onderhouden we die? Het gaat over zelfredzaam zijn en hulpvragen stellen. Er is ook aandacht voor mantelzorgers: ik zorg voor mijn partner … hoe houd ik dat vol?Aan de hand van een praatplaat 'Wat wil ik als ik ouder word?' is het mogelijk om samen in gesprek te gaan met familie, vrienden en zorgaanbieders. De presentaties worden verzorgd door medewerksters van het Welzijnskompas Hillegom-Lisse en van Zorg & Zekerheid.

De presentatie is donderdag 13 april om 14.30 uur in De Beukenhof en is vrij toegankelijk voor alle senioren. Voor een kopje koffie of thee wordt gezorgd.

Uit de krant