Met een ferme handdruk wenste wethouder Nieuwenhuis de eerste deelnemer aan het verkeersexamen succes. |
Met een ferme handdruk wenste wethouder Nieuwenhuis de eerste deelnemer aan het verkeersexamen succes. | Foto: Arie in 't Veld

Klaar voor de start...

Onderwijs

LISSE - Net als in voorgaande jaren heeft de schooljeugd van Lisse het verkeersexamen afgelegd. Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis gaf maandagmorgen daarvoor het startsein op het parkeerterrein van Ter Specke.

Door Arie in 't Veld

Ongeveer 350 kinderen van de basisscholen in Lisse begonnen daarna aan de route en fietsten ongeveer 5 kilometer. Zij deden op 6 april mee aan het landelijk schriftelijk verkeersexamen en lieten dit maandag in de praktijk zien. ?In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland afdeling Lisse werden die dag eerst alle fietsen gekeurd en vervolgens fietsten de leerlingen de route waar ze onder andere op kruispunten door vrijwilligers werden beoordeeld op de verkeershandelingen. Wethouder Nieuwenhuis benadrukte het belang van voldoende kennis over het verkeer en het deelnemen daaraan. "Zeker met het toenemende en drukker wordende verkeer. Ook worden kinderen tegenwoordig steeds vaker met de auto naar school gebracht. Als ze dan ineens op de fiets naar de middelbare school gaan, moeten ze de verkeersregels heel goed kennen."


Uit de krant