Ook voor Hillegom zoekt WelzijnsKompas nu vrijwilligers die af en toe met iemand een tochtje willen maken met de duofiets.
Ook voor Hillegom zoekt WelzijnsKompas nu vrijwilligers die af en toe met iemand een tochtje willen maken met de duofiets. Foto: pr

Sportieve vrijwilligers gezocht voor duofiets in Hillegom

Algemeen Vrijwilligers

Lisse - WelzijnsKompas locatie Hillegom krijgt binnenkort een duofiets. Hiervoor is de organisatie op zoek naar sportieve vrijwilligers, die het leuk vinden om samen met mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen tochtjes op deze fiets te maken. 

Als bijvoorbeeld in de lente de bollenvelden weer in bloei staan is het heerlijk om al fietsend samen te genieten van de omgeving. Op de duofiets zitten bestuurder en gast gezellig naast elkaar. De ervaring leert dat de vrijwilligers hier net zoveel plezier aan beleven als onze gasten. De duofiets is voorzien van elektrische trapondersteuning en versnellingen, die het fietsen gemakkelijk maken. De gast trapt mee naar vermogen. 

Goede conditie
WelzijnsKompas is  op zoek naar mensen uit Hillegom of eventueel uit Lisse, met een goede conditie die geregeld een dagdeel beschikbaar zijn om met iemand een fietstochtje te maken. Afhankelijk van de beschikbare tijd kan men zich aanmelden voor bijvoorbeeld een ochtend per week of om de week. Na aanmelding volgt een kennismakingsgesprek en een proefrit om vertrouwd te raken met de duofiets. 

Tevens is men voor dit project op zoek naar een coördinator. Zowel mensen uit Hillegom als uit  Lisse zijn hartelijk welkom om te reageren. Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen? Neem dan contact op met WelzijnsKompas, Marian Zirkzee: telefoonnummer: 0252 - 757 100, of stuur een e-mail: m.zirkzee@welzijnskompas.nl.
 

Uit de krant