Lisse telt naar schatting 450 mensen met dementie. Weet u precies wat dat inhoudt en welk gedrag iemand met dementie kan vertonen? De trainingen leren u hoe u daarmee om kunt gaan.
Lisse telt naar schatting 450 mensen met dementie. Weet u precies wat dat inhoudt en welk gedrag iemand met dementie kan vertonen? De trainingen leren u hoe u daarmee om kunt gaan. Foto: pr

Leer meer over dementie

Algemeen Welzijn

Lisse - De werkgroep Dementievriendelijk Lisse en de Volksuniversiteit organiseren samen een tweetal trainingen over dementie. 

Lisse telt naar schatting 450 mensen met dementie en dit aantal groeit. De grootste groep mensen met dementie woont gewoon thuis. De werkroep Dementievriendelijk Lisse heeft als doel mensen met dementie zo volwaardig mogelijk te laten deelnemen aan onze Lissese samenleving.

Om dit te bereiken is het belangrijk dat Lissers weten wat dementie is, de ziekte herkennen en weten hoe ze het beste kunnen omgaan met bepaald gedrag dat hieruit voorkomt. Of je nu bij de politie of brandweer werkt, een eigen zaak hebt of vrijwilliger bent bij een vereniging: de kans is groot dat je iemand met dementie kent of tegenkomt in je dagelijks leven. Het zou ook zomaar kunnen dat je voor iemand zorgt waarbij de diagnose dementie gesteld is of bij wie het vermoeden is gerezen.  De trainingen zijn dan ook bedoeld voor iedereen die met dementie te maken heeft of verwacht dit te krijgen: eigenlijk voor iedereen dus!

De trainingen worden gegeven door Coby Tijssen, verpleegkundige en Yvonne Martens, specialist ouderengeneeskunde.

Wanneer?
Dinsdag 9 mei:  Dementie: van eerste signalen tot diagnose
Dinsdag 23 mei: Dementie: omgaan met onbegrepen gedrag
Hoe laat? 
20.00 uur 
Waar?    
Volksuniversiteit Lisse, Vuursteeglaan 9     
Kosten per avond?    
5 euro
Aanmelden
Via de website van de Volksuniversiteit Lisse:  www.volksuniversiteit-lisse.nl

Het complete overzicht van activiteiten van werkgroep Dementie Lisse vindt u op www.dementie-lisse.nl (zie agenda).
 

Uit de krant