Afbeelding
Foto: pr

Ben jij dé starter van de regio? Meld je aan voor LEF!

Zakelijk

Regio • Starterswedstrijd LEF is terug van even weggeweest. Het concept is vernieuwd en zoekt kandidaten voor de editie van dit jaar. Aanmelden kan voor 1 mei via www.heblef.nl.

LEF is een wedstrijd voor startende ondernemers in de regio Leiden en de Duin- en Bollenstreek. Doel is om jonge ondernemers te ondersteunen bij de start van hun onderneming. Dat kan door middel van deelname aan de wedstrijd en het daarbij horende coachingstraject. Maar ook door bij LEF-bijeenkomsten aanwezig te zijn. Tijdens de voorronde en (halve) finales wordt het publiek geïnspireerd door jonge ondernemers, die zichzelf en hun bedrijf presenteren. Daarnaast is er altijd de inhoudelijke bijdrage van een gevestigde ondernemer die zijn/haar ondernemerslessen deelt. Wat met vallen en opstaan wordt je bedrijf groter en sterker.

Waarom je mee zou moeten doen aan LEF?
Het is dé kans om jouw onderneming en je eigen ondernemersvaardigheden verder te ontwikkelen. Bekende gevestigde regionale ondernemers gaan je hierbij helpen. De (media)aandacht zet jouw bedrijf op de kaart en het biedt je tal van mogelijkheden om je netwerk uit te breiden. Word je de uiteindelijk winnaar, dan ligt er een mooi en interessant prijzenpakket op je te wachten en natuurlijk de eeuwige roem.

Hoe werkt LEF?

De jaarlijkse starterswedstrijd kent een voorronde, halve finales en een finale. In de eerste ronde pitchen twaalf starters hun concept en proberen ze een coach voor zich te winnen. Aan het einde van de avond worden zes starters gekoppeld aan een coach die hen begeleidt bij hun verdere deelname. Coaches van LEF 2017 zijn Ramses Braakman, Elles van Goozen, Annemarie Hoevens, Bart Hoenen, Britta van Egmond en Johan van Maanen. In de twee halve finales strijden drie kandidaten tegen elkaar met uiteindelijk één winnaar. Onder de afgevallen kandidaten uit de halve finales wordt één wildcard uitgereikt. De drie finalisten nemen het in de Leidse Schouwburg tegen elkaar op om de titel van Starter van het Jaar.


 

Uit de krant