Door te kiezen voor automatische incasso hoeven medewerkers van de HDV niet meer met contant geld over straat en de leden hoeven geen geld meer in huis te hebben.
Door te kiezen voor automatische incasso hoeven medewerkers van de HDV niet meer met contant geld over straat en de leden hoeven geen geld meer in huis te hebben. Foto: pr

HDV vraagt leden automatische incasso toe te staan

Verenigingen

Lisse - Veel leden van de Harddraverijvereniging Lisse en omstreken maken nog geen gebruik van automatische incasso om het jaarlijkse tientje voor het lidmaatschap over te maken. Bij deze leden komt er elk jaar iemand van de HDV aan de deur om de ledenkaart af te geven en het geld in ontvangst te nemen. Het gaat om ongeveer duizend leden en dat kost de vereniging erg veel tijd en geld. Daarom doet de HDV een oproep: voldoe het lidmaatschapsgeld via automatische incasso.

De organisatie stelt daarnaast ook: "Langs de deuren gaan is natuurlijk wel een beetje ouderwets. Het is 2017 en dus vinden we het hoog tijd dat wij als HDV met onze tijd meegaan." De vereniging gaat het lidmaatschap voor mensen die geen gebruik willen maken van automatische incasso met 2 euro verhogen. Loopt je lidmaatschap nog niet via automatische incasso? Geen paniek! Dit kun je heel gemakkelijk regelen via deze link.  Lukt dit niet? Nog steeds geen ramp. De ledenkaarten worden rond eind april/begin mei rondgebracht. Wanneer de HDV-medewerker met de ledenkaart van dit jaar voor je deur staat, kun je alsnog overstappen. Bij hem kun je een formulier invullen waarmee de automatische incasso voor het volgende jaar geregeld is. En uiteraard blijft het bedrag van het lidmaatschap dan gewoon 10 euro.

Waarom automatische incasso?
Sommigen schrikken wellicht van het begrip 'automatische incasso', maar uiteraard zullen wij niets anders dan die jaarlijkse 10 euro lidmaatschapskosten in rekening brengen. Je lidmaatschap wordt er alleen maar makkelijker op. "Het geld wordt gewoon afgeschreven, de ledenkaart wordt gewoon thuisgestuurd, je hoeft niet altijd tien euro in huis te hebben want 'stel je voor dat de HDV langskomt', én geen vreemde mensen meer aan je deur. Daarnaast, en dat is niet onbelangrijk, kunnen wij nóg meer tijd en energie steken in het organiseren van de geweldigste week van het jaar! Wil je niet overgaan op automatische incasso dan zullen we de extra 2 euro rekenen voor het lidmaatschap. We hopen hiervoor op jullie begrip", aldus de organisatie.

Uit de krant