Het dagelijks leven in Leids buurthuis, vertolkt door De Hollandse Nieuwe.
Het dagelijks leven in Leids buurthuis, vertolkt door De Hollandse Nieuwe. Foto: pr

Zondag Open met De Hollandse Nieuwe

Cultuur Uitgaan

Lisse - De Hollandse Nieuwe uit Oegstgeest komt 23 april naar De Beukenhof in Lisse om een voorstelling te geven van Hutspot de Musical, een KlapStuk! Dit optreden is de laatste van dit seizoen in de serie, dat door de werkgroep Zondag Open wordt georganiseerd. Deze werkgroep is aangesloten bij de Stichting De Paraplu, een stichting voor activiteiten senioren Lisse.

De voorstelling, die vol zit met Nederlandse en Leidse liedjes, gaat over het dagelijks leven in een echt Leids buurthuis. De wekelijkse bingoavond is in volle gang als we een kijkje gaan nemen in de kamer. Annie wint een tassie maar raakt die vervolgens weer kwijt. Leo drinkt teveel en wat moeten we toch gaan doen op 3 oktober als de kas bijna leeg is? Daar gaat de buurthuisbevolking eens even over nadenken. Ondertussen kunnen we genieten van een aantal optredens van de meest uiteenlopende liedjes. Van 'Terug naar de kust' tot
'Het zal je kind maar wezen' en alles er tussen in.

De Hollandse Nieuwe is jonge vereniging, opgericht in januari 2014 en heeft de doelstelling "het ten tonele brengen van muziektheater". Ze bestaan uit een groep creatieve en ervaren theatermensen en brengen vernieuwende eigen producties vol met bekende Nederlandse liedjes en nieuwe verhalen met een bekende melodie, vernieuwend en vertrouwd tegelijk dus! De Hollandse Nieuwe zorgt voor kostelijk vermaak en garandeert een geboeid publiek.

Het optreden is in De Beukenhof, Eikenlaan 2a, Lisse. Aanvang 14.00 uur, einde circa 16.00 uur. Zaal open vanaf 13.30 uur. De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage van de bezoekers in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.
Zie ook www.dehollandsenieuwe.nl
 

Uit de krant