Wethouder Arno van Kempen opent banenmarkt Servicepunt Werk en UWV in Voorhout.
Wethouder Arno van Kempen opent banenmarkt Servicepunt Werk en UWV in Voorhout. Foto: pr

Vierhonderd inwoners met uitkering bezoeken  banenmarkt Servicepunt Werk en UWV

Zakelijk

Regio – Zo'n vierhonderd inwoners met een uitkering hebben onlangs de banenmarkt van Servicepunt Werk Duin- en Bollenstreek en het UWV bezocht. Zij ontmoetten daar werkgevers uit de Bollenstreek die banen beschikbaar hebben in onder meer de bouw, horeca, transport, schoonmaak, techniek en zorg.

Wethouder Arno van Kempen van Teylingen verrichtte de opening. Hij deed dit namens alle wethouders van de samenwerkende gemeenten, te weten Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen.

Voor de banenmarkt waren mensen uitgenodigd die op dit moment een werkloosheidsuitkering of een bijstandsuitkering ontvangen. De organisatie maakte gebruik van diverse tijdvakken, zodat er voor iedere werkzoekende voldoende tijd en ruimte was om echt in gesprek te komen met werkgevers. Ook waren de consulenten van het Servicepunt Werk en het UWV aanwezig om specifieke vragen te beantwoorden en kandidaten en werkgevers met elkaar in contact te brengen. Een flink aantal kandidaten kon ter plekke al een uitnodiging van een werkgever in ontvangst nemen om verder te praten over een mogelijke nieuwe baan. 

Lokale aanpak
Volgens medeorganisator Tineke de Bruijn van het Servicepunt Werk Duin- en Bollenstreek is een belangrijk deel van het succes te danken aan de lokale aanpak van deze banenmarkt: "Vaak zie je dat werkzoekenden naar banenmarkten toe moeten die verder weg zijn, bijvoorbeeld in Leiden. Dan heb je natuurlijk ook te maken met Leidse werkgevers. Terwijl veel mensen graag dicht bij huis aan de slag willen gaan. En andersom hebben werkgevers ook graag mensen die in de buurt wonen." 

Groeiend aantal vacatures
De 26 aanwezige lokale werkgevers waren tevreden met de opkomst van gemotiveerde mensen: "Met het aantrekken van de economie hebben ook werkgevers in onze regio een groeiend aantal vacatures dat zij snel willen invullen", vertelt De Bruijn. "Wat plezierig is aan deze banenmarkt is dat zij meteen een goed beeld hebben van de kandidaat en bij geschiktheid meteen het cv van de kandidaat in handen hebben. In een paar uur ontmoeten zij veel mensen. Daardoor hebben veel werkgevers al direct kandidaten kunnen uitnodigen voor een uitgebreider gesprek. Omdat het mes aan twee kanten snijdt, heerste er een enthousiaste en plezierige sfeer op de banenmarkt."  

Over het Servicepunt Werk Duin- en Bollenstreek
Het Servicepunt Werk Duin- en Bollenstreek wil mensen met een uitkering aan het werk helpen. En tegelijkertijd ervoor zorgen dat werkgevers in de regio kunnen rekenen op goede en gemotiveerde nieuwe medewerkers. De medewerkers zijn dan ook dagelijks bezig met het maken van een goede match tussen kandidaat en werkgever. Meer over de dienstverlening van het Servicepunt Werk Duin- en Bollenstreek is te vinden op www.servicepunt-werk.nl 

Over UWV
UWV staat voor Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. UWV zorgt voor een deskundige en efficiënte uitvoering van de werknemersverzekeringen, zoals de WW, WIA, WAO, WAZ, Wazo en Ziektewet. Daarnaast biedt UWV arbeidsmarkt- en gegevensdiensten. UWV voert deze diensten uit als zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Meer over het UWV is te vinden via www.uwv.nl
 

Uit de krant