Afbeelding
Foto: pr

Toni Erdmann bij FHL

Cultuur Uitgaan

Filmhuis Lisse presenteert 25 april Toni Erdmann, een bitterzoete tragikomedie waarin een Duitse zakenvrouw in Roemenië bezoek krijgt van haar vader die een vreemd personage verzint om haar leven opnieuw zin te geven. De grote verrassing van 2016. Bekroond als Beste Europese Film en publiekslieveling op vele festivals, waaronder het Leids Internationaal Film Festival.

Winfried is een 65-jarige gescheiden muziekleraar die zijn vrienden en collega's vaak verbijstert met zijn voorliefde voor maffe humor en grapjes. Hij houdt van grappige pruiken en valse tanden, waar zijn dochter Ines totaal het tegenovergestelde lijkt te zijn. Zij is een verfijnde managementconsultant, en adviseert een oliemaatschappij bij het maken van besparingen door middel van ontslagen. Ze was dol op de grappen van haar vader toen ze een klein meisje was, maar vindt deze inmiddels vreselijk irritant.
Om het contact met zijn dochter nieuw leven in te blazen en haar op te vrolijken, neemt Winfried het besluit om naar Roemenië te reizen. Om daar onaangekondigd op haar kantoor op te duiken in kostuum, als het komisch personage genaamd Toni Erdmann.

Toni Erdmann was dé grote verrassing van het filmfestival van Cannes. De film ontving lovende kritieken en werd meteen getipt als grote winnaar van de Gouden Palm. Toch ging die prijs naar I, Daniel Blake.
De Duitse filmmaakster Maren Ade schreef het verhaal zelf en dankzij het authentieke spel van Peter Simonischek, Sandra Hüller én een leuke bijrol van de Nederlandse actrice Hadewych Minis, vliegt de tweeënhalf uur van Toni Erdmann voorbij. Inmiddels is Toni Erdmann de Duitse inzending voor de Oscars en won de film de publieksprijs op het Leiden International Film Festival.

De film draait 25 april om 20 uur in Floralis.

Vertoningsadres: Floralis-Huis van Cultuur, Floralisplein 69 te Lisse (bushalte Hyacinthenstraat).
De kassa opent om 19.30 uur.
Losse bezoekers betalen € 7,=. Op vertoon van een Senioren- of CJP-pas betaalt men € 6,50.
Het reserveren van plaatsen is niet mogelijk.
Het hele programma vindt u op de website van het FHL: www.filmhuis-lisse.nl.
Inlichtingen Filmhuis Lisse via e-mailadres:  info@filmhuis-lisse.nl

 

Uit de krant