FC Lisse op gelijke hoogte met IJsselmeervogels | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
IJsselmeervogels kwam niet voorbij aan FC Lisse.
IJsselmeervogels kwam niet voorbij aan FC Lisse.
Sport

FC Lisse op gelijke hoogte met IJsselmeervogels

VOETBAL - Door de even sensationele als verrassende 0-2 overwinning van FC Lisse op IJsselmeervogels, de nummer een van de ranglijst, is de strijd voor het kampioenschap weer volledig open en kan het, met nog drie wedstrijden te gaan, alle kanten op.

Verslag en foto: Kees van Zuijlen

"De competitie kraakt in haar voegen", stelden velen na afloop. De fans van de Rooien waren na afloop even nuchter als teleurgesteld. "Het leek wel of de ploeg niet op gang wilde komen in dit cruciale duel." Immers, bij winst zou de thuisclub nagenoeg de titel binnen bereik hebben. Daarom hadden velen verwacht dat men vanaf de beginfase vol gas zou geven richting openingstreffer en een zege. Een opvatting die niet opging, mede vanwege het optreden van de verdedigingslinie van FC Lisse, maar zeker ook vanwege de offdag van Berry Powel, die maar niet zijn stempel kon drukken op dit duel.

Martin van Eeuwijk maakte wederom zijn opwachting binnen het team, en dat was te merken in het optreden van FC Lisse. Beide ploegen begonnen enigszins gehandicapt aan het duel. Bij Lisse haakte Roel de Goede tijdens de warming-up af en nam Boyd Stevens zijn positie in; bij de thuisclub bleef Soufyan Moro eveneens aan de kant. Hij werd vervangen door Hanne Hagary , komend jaar spelend voor Lisse. Die ploeg opende scherp, een schot van Martin van Eeuwijk gaf de aanvallende intenties weer. Aan de andere kant liet Hagary zien wat hij in huis heeft en was het opletten geblazen bij de acties van Berry Powel en Sherwin Grot. Zij zorgden met tijd en wijle voor het nodige onheil bij het team van Robbert de Ruiter. Zo kopte Powel, in de laatste tien duels goed voor 15 treffers, rakelings naast en ontsnapte Lisse aan een achterstand.

Mentale dreun
Ook de aanvallende combi tussen Grot en Powel werd door Brian van der Werff vakkundig afgestopt. Juist hij stond aan de basis van de (onverwachte) voorsprong van FC Lisse. Onder druk bij een terugspeelbal hanteerde hij noodgedwongen de lange bal. Rowdy van der Putten liep door op de bal, zag Marciano van Leijenhorst de bal verkeerd inschatten waardoor Van der Putten een op een kwam met Jaimy Schaap en de 0-1 was een feit. "Wat een megagrote blunder en dat twee minuten voor rust", stelden vriend en vijand terecht vast. Daarmee kreeg de thuisclub een mentale dreun en stond Lisse aan de goede kant van de medaille. In de tweede helft was het de thuisclub die vol overgave de aanval zocht. Ze waren een aantal keren dicht bij de gelijkmaker, maar het was Lisse dat op 0-2 kwam. Martin van Eeuwijk zette in de 56e minuut succesvol de aanval op, zette Steven Olsthoorn vrij in kansrijke positie, maar vond Schaap op zijn pad. In de rebound kwam Van Eeuwijk eerder bij de bal dan zijn opponent, speelde deze uit en liet vervolgens met een harde pegel waar alles inzat, via onderkant lat de keeper van IJsselmeervogels volslagen kansloos (0-2). Beide ploegen staan in punten nu gelijk, maar in doelgemiddelde loopt IJsselmeervogels voor. Lisse-trainer De Ruiter spreekt daarom over een helse klus. "Zij zullen hoe dan ook een misstap moeten maken willen we een kans maken op de titel."

Komende week is ONS Sneek de te nemen opponent op sportpark Ter Specke. Aanvang 14.30 uur.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>