Aandachtig luisteren en antwoorden vinden op de vragen, dat deden de leerlingen van het Fioretti.
Aandachtig luisteren en antwoorden vinden op de vragen, dat deden de leerlingen van het Fioretti. Foto: pr

Fioretti-leerlingen bezoeken De Zwarte Tulp

Cultuur onderwijs

Lisse - Evenals vorig jaar werden de leerlingen van de brugklas van het Fioretti college ook nu in de week na Pasen, in het kader van een culturele projectweek, in Museum De Zwarte Tulp ontvangen.

Tassen in de lockers, pennen in de aanslag en zoeken maar... Zoeken naar antwoorden op de vragen die in een aan de leerlingen uitgereikt boekje staan. En dan mag je ondertussen ook nog niet te hard kletsen, want ja: dat hoort niet in een museum. Die boodschap kregen de steeds wisselende groepen scholieren bij hun binnenkomst van een museumvrijwilliger te horen.

Over het algemeen werd er met veel interesse naar de gepresenteerde kunstcollectie, de verzamelde hyacintenglazen en de grote verzameling gebruiksvoorwerpen uit het verleden gekeken en menigmaal gediscussieerd over de betekenis van een en ander. Voor de leerlingen van het Fioretti College was het wel verdraaid handig dat er zo nu en dan ook 'oud-vakgenoten' rondliepen, zodat ze aan deze vrijwilligers vragen konden stellen.

Vergeten
Cultuur snuiven bij Museum De Zwarte Tulp; het bestaat niet dat de leerlingen alles kunnen onthouden, maar alles vergeten zal ook onmogelijk blijken.

Uit de krant