Lisse wil overlast van hemelwater intomen | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Foto: pr
Politiek

Lisse wil overlast van hemelwater intomen

LISSE - De bestuurlijke overeenkomst 'Samenwerken in de waterketen regio Rijnland' geldt sinds juni 2016. Dit betreft een verregaande samenwerking op het gebied van riolering, hemelwater en grondwater tussen de gemeenten Katwijk, Noordwijk, Noordwijkerhout, Teylingen? en Lisse, het hoogheemraadschap van Rijnland en waterleidingbedrijf Dunea.

Door Arie in 't Veld

Het eerste resultaat van deze samenwerking is het tot stand komen van het Integraal Afvalwaterketenplan Bollenstreek, waarin een gezamenlijk beleid voor de afvalwaterketen wordt geformuleerd. Binnen de zuiveringskring Lisse wordt dit beleid voor het hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeente Lisse vervolgens verder uitgewerkt. Het plan omvat het gemeentelijk rioleringsbeleid. Er staan werkzaamheden in die betrekking hebben op onderzoek, onderhoud, renovatie, vervanging en verbetering. Daarnaast is specifiek lokaal beleid voor Lisse opgenomen. Het huidige rioleringsbeleid wordt voorgezet, maar aan het ambitieniveau van de verschillende zorgplichten wordt nu in het licht van de lokale situatie nader invulling gegeven. Voor het afkoppelen van hemelwater, de klimaatadaptatie en het grondwater worden heldere ambities met de bijbehorende middelen vastgesteld.

In Lisse is op dit moment op het Meer en Houtplein de aanleg van een groot ondergronds opvangbassin aan de orde, waardoor bij felle regenbuien de meeste overlast kan worden voorkomen in de Van der Veldstraat. Een van de laagstgelegen straten in Lisse waarvan een deel bij fikse buien blank komt te staan.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>