De achterkant van de jurk is open zodat iedereen zich kan laten vereeuwigen in deze trouwjurk. | Foto: Arie in 't Veld
De achterkant van de jurk is open zodat iedereen zich kan laten vereeuwigen in deze trouwjurk. | Foto: Arie in 't Veld Foto: Arie in 't Veld

Lelieshow Keukenhof in teken van romantiek en trouwen

Activiteiten Keukenhof

LISSE - Het Willem-Alexander Paviljoen in Keukenhof is tot en met 21 mei het wereldpodium voor lelies. Met honderden verschillende soorten, volop nieuwigheden en betoverende arrangementen met het thema romance en wedding wordt de lelieshow 2017 weer een topattractie van formaat in het fraaie paviljoen.

Door Arie in 't Veld

Het is het jaarlijkse wereldpodium voor lelies in Lisse, waar de crème de la crème van dit bloemgewas tot en met 21 mei zowel aan professionals als aan consumenten wordt getoond. Met veel verschillende rassen, op 6.000 m2, meer dan 4.500 stelen en 1000 potten en dus een veelvoud hiervan aan bloemen. Ook dit jaar is de lelieshow uniek. Keukenhofbezoekers uit binnen- en buitenland krijgen de gelegenheid te genieten van wat de lelieveredelaars (die nieuwe kruisingen tot stand brengen) de wereld kunnen bieden. Want de lelieshow, met een lelie-trouwjurk tussen klassieke auto's, is het podium voor nieuwe soorten in alle kleuren en variaties.

Sprookjesachtige figuren in negentiende-eeuwse klederdracht. Klassieke orkesten, ensembles en dansgroepen die tussen de bloemenpracht optredens verzorgen. Een sopraan ontvouwt zich in haar Flower Dress tot een gracieuze, weelderige bloem. Bezoekers wanen zich tijdens Romantiek in Keukenhof, op 13 en 14 mei, in de negentiende eeuw. Verspreid over het weekend verrast het park gasten met uiteenlopende klassieke bezienswaardigheden en activiteiten. Zo spelen professionele musici van Nederlands topniveau, livemuziek op verschillende locaties. Ivo Janssen speelt 'Goldbergvariaties' op de piano, het beroemde stuk 'West Side Story' wordt vertolkt door Dominic Seldis op contrabas en Celia García-García op piano en een combinatie van theremin en harp leveren een heel bijzonder optreden op van Thorwald Jørgensen en Renske de Leuw. Meer romantiek vinden bezoekers in de act 'Sneeuwkoningin' van Nicole en het Alchemy Ensemble. De jurken zijn Dutch Design en sluiten naadloos aan bij het thema van Keukenhof van dit jaar. Wandelen langs de bloemen in Keukenhof die volop in bloei staan en dan opeens verrast worden door een strijkje, een sopraan of een pianist. Het kan komend weekend.

Uit de krant