Aan de obstakelrun deden veel leerlingen met plezier mee. Het was een nieuw onderdeel van de fair.
Aan de obstakelrun deden veel leerlingen met plezier mee. Het was een nieuw onderdeel van de fair. Foto: pr

Fancy fair bij basisschool De Lisbloem groot succes

Activiteiten onderwijs

Lisse - Wat een geweldige dag was het 12 mei bij basisschool De Lisbloem aan de Orion 2. Er werd een fancy fair gehouden in en om de school. Met onder andere sport en spel, een taartenbakwedstrijd, een koopjesmarkt, een rad van fortuin en een 'beautysalon'.

Het feest startte met het inleveren van de taarten voor de bakwedstrijd 'Heel De Lisbloem bakt'. Door de leerlingen (en wat hulp van de ouders) waren heerlijk creaties gebakken en gedoneerd aan school. Een drietal juffen proefde en jureerde de 23 taarten en er stond een grote rij met mensen klaar om een stuk taart te kopen. De winnaars van de bakwedstrijd waren Sem Peschier (1e), Stan in 't Veld (2e) en Syb Duineveld (3e).

Nieuw was een spectaculaire obstakelrun, met behulp van materialen uit de gymzaal en de klimrekken op het schoolplein. De kinderen liepen een parcours onder een zeildoek door, over banken, door hoepels en dat moest dan zo snel mogelijk. Deze stormbaan werd door veel leerlingen met plezier beklommen.

Binnen was er een koopjes- en rommelmarkt, waarvoor al maanden was ingezameld. Een lokaal was volledig gevuld met onder meer spelletjes, puzzels, kinderspeelgoed, boeken, decoratieartikelen voor in huis, bloemen en planten. In ander lokaal was een 'beautysalon' ingericht, voor nagels lakken, haren vlechten met of zonder haarveertjes, voor het spuiten van je haar in alle kleuren van de regenboog of voor het zetten van een glittertattoo. Buiten kon je sjoelen, touwtrekken, eendjes vissen, blikgooien, hoepelbroek gooien of mee doen aan een panna-wedstrijd. Verder was er een rad van fortuin, waarvoor leerlingen lootjes verkochten. Dankzij heel veel donaties van ouders en veel bedrijven uit het dorp kon je - als je geluk had- naar huis met bijvoorbeeld een restaurant-, ijs- of massagebon of een van de vele andere mooie prijzen. Ruim veertig personen hadden dat geluk.

Tevens was gedacht aan de inwendige mens; op het schoolplein werd heerlijke friet gebakken, gedoneerd door Boer Buitenhuis. Waar het weer in de ochtend nog bar en boos was, brak om drie uur, bij aanvang van de activiteiten, de zon door. Die bleef schijnen tot vlak voor het einde van de fancy fair. Hierdoor bleven mensen gezellig zitten met een hapje en een drankje op het gezellige terras dat uitgestald was door Aangeenbrug's Mandenmakerij.

Door bij aanvang een strippenkaart aan te schaffen, konden de leerlingen betalen bij verschillende spelletjes, sporten en in de beautysalon. De opbrengst van de verkoop van de strippenkaarten, lootjes, patat en hamburgers, koopjesmarkt en de verkoop van bloemen, koffie en thee, gaat in z'n geheel naar de school. Hiervan wordt een deel gebruikt voor de aanschaf van een verrijdbare zandbak voor de kleuters. Ook worden er minilaptops voor in de klassen van gekocht en materialen om de rest van de gangen in de school op te knappen waar al aan begonnen is. Een deel wordt geschonken aan een goed doel.

Dit tweejaarlijks evenement is georganiseerd door de ouderraad van de school en werd mogelijk door de inzet van vele ouders, leerlingen, leerkrachten en dankzij de vele gulle donaties van heel veel sponsoren. Daar zegt de ouderraad oprecht dank voor!

Maar liefst 23 taarten proefde de jury (bestaande uit drie juffen) de taarten die de leerlingen met hulp van de ouders hadden gebakken.

Uit de krant