De leerlingen werkten aan projecten rond de geschiedenis van de Bollenstreek.
De leerlingen werkten aan projecten rond de geschiedenis van de Bollenstreek. Foto: PR

Werk brugklasleerlingen Fio in De Zwarte Tulp

Cultuur onderwijs

Lisse - Eind april hebben alle 280 brugklasleerlingen van het Fioretti College in Lisse meegedaan aan het project 'De Zwarte Tulp'. Een selectie van de eindresultaten is de komende weken de zien in museum De Zwarte Tulp.

Doel van dit project was de leerlingen kennis te laten maken met cultureel erfgoed. Een week lang bezochten de leerlingen culturele instellingen in Lisse, zoals landgoed Keukenhof, het donjon Dever, museum 'De Zwarte Tulp en vereniging 'Oud Lisse'. Naar aanleiding van deze bezoeken maakten de leerlingen op school opdrachten en kregen zo enig inzicht in de geschiedenis van de Bollenstreek en de betekenis van ons cultureel erfgoed. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers bij de diverse culturele instellingen hebben de scholieren een aardig beeld gekregen van wat deze streek te bieden heeft aan cultureel erfgoed en wat de betekenis daarvan is. Ze maakten onder andere in kleine groepjes een tijdlijn waarin de belangrijkste gebeurtenissen in de Bollenstreek worden verbeeld.

Bovendien hebben alle leerlingen daarnaast gekozen voor een project waar ze gedurende de hele week aan werkten. Zoals een animatie over Lisse in WOII, maar ook een bloemendans, waarbij de leerlingen een eigen choreografie ontwierpen, uitvoerden en filmden. Tulpenvazen van afval, bloemen van papier, maquettes van bollenschuren, een maquette van een Engelse landschapstuin, zeepjes met hyacintengeur en nog veel meer. Bij elkaar hebben de 280 leerlingen aan 19 verschillende projecten gewerkt. Een selectie van de eindresultaten van deze projecten is komende weken te zien in museum De Zwarte Tulp.

Uit de krant