In het Adamas Inloophuis kun je altijd terecht voor een luisterend oor.
In het Adamas Inloophuis kun je altijd terecht voor een luisterend oor. Foto: pr

Open avond bij Adamas Inloophuis

Algemeen Vrijwilligers

Regio - Het Adamas Inloophuis opent dinsdagavond 30 mei haar deuren voor iedereen die graag een keertje ongedwongen binnen wil kijken en de sfeer wil proeven. Voor mensen die geconfronteerd zijn met kanker, voor mensen die gewoon nieuwsgierig zijn wat Adamas doet en voor mensen die interesse hebben om vrijwilliger te worden.

Voor veel mensen is het lastig om een eerste keer over de drempel van het inloophuis te komen. Daarom staan de deuren van het Adamas Inloophuis (Eugenie Prévinaireweg 61 te Nieuw-Vennep) op dinsdagavond 30 mei open voor iedereen die graag wil weten wat zich achter die deuren allemaal afspeelt. Van 19.30 tot 21.30 uur is iedereen welkom voor een rondleiding, een kopje koffie of thee en een lekker hapje. Tijdens de rondleiding laten vrijwilligers o.a. de yogastudio, het open atelier waar geschilderd wordt, een massagekamer en de kids & chillkamer zien.  "Onze gastvrouwen en -heren staan je graag te woord voor vragen over onze activiteiten en wat we voor jou of iemand anders kunnen betekenen" aldus Annelies Osinga, coördinator Adamas Inloophuis. 

Open avond voor vrijwilligers
Het Adamas is altijd op zoek naar vrijwilligers. Bijvoorbeeld als gastvrouw of -heer, maar ook voor kortlopende projecten. Te denken valt aan de organisatie van een evenement (modeshow, sponsorbijeenkomst), sponsoring, PR-team of beheer van social media. "Wil je een keer het huis voelen en kijken of dit iets voor je is, kom dan gezellig kennismaken met de vrijwilligers en het Inloophuis op deze open avond", vervolgt Osinga. "Daarnaast is het een uitgelezen mogelijkheid om, als je het inloophuis al kent, aan mensen in je eigen omgeving te laten zien wat er allemaal gebeurt", besluit Osinga. 

Over het Adamas Inloophuis
Het Adamas inloophuis is een plek waar volwassenen en kinderen (vanaf 4 jaar) geconfronteerd met kanker, hun naasten of nabestaanden, uit de hele regio onvoorwaardelijk welkom zijn. Ze kunnen bij het inloophuis terecht om weer in hun kracht te staan. Door informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. In het Adamas Inloophuis werken 110 vrijwilligers die 7.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 20 vrijwilligers die jaarlijks 6.500 bezoeken begeleiden. Het Adamas Inloophuis is 100% afhankelijk van giften, donaties en subsidies. Jaarlijks is er € 300.000 nodig om de gasten kwalitatief hoogstaande begeleiding en ondersteuning te bieden. 
 

Uit de krant