Afbeelding
Foto: pr

Brandweer Hollands Midden zoekt vrijwilliger voor kazerne Lisse

Algemeen Vrijwilligers

Lisse - Brandweer Hollands Midden start een wervingscampagne voor vrijwillige brandweermedewerkers voor de kazerne in Lisse. Via een advertentie op de website van Brandweer Hollands Midden hoopt de brandweer geschikte kandidaten te interesseren voor de vrijwillige brandweer. Met de wervingscampagne wil Brandweer Hollands Midden de instroom van nieuwe vrijwilligers voor de kazerne Lisse verhogen.

De brandweer is op zoek naar kandidaten die het belangrijk vinden dat mensen en dieren in nood geholpen worden en die graag iets willen betekenen voor de samenleving.
De brandweer is 24 uur per dag, zeven dagen per week paraat om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te garanderen. Naast het blussen van branden en het redden van mens en dier, verleent de brandweer ook hulp bij ongevallen. Denk aan verkeers- en waterongevallen, milieucalamiteiten, ongevallen met gevaarlijke stoffen en schade of dreiging door natuurgeweld.

Wie zoekt de Brandweer?
Bij de kazerne Lisse is per direct plaats voor nieuwe vrijwilligers. De campagne van Brandweer Hollands Midden, kazerne Lisse, richt zich op mannen en vrouwen vanaf 18  jaar. Van nieuwe vrijwilligers wordt verwacht dat ze minimaal drie dagen per week tijdens kantoortijden in Lisse beschikbaar zijn om uit te rukken bij een incident.
Dit kunnen bijvoorbeeld kandidaten zijn die onregelmatig werken en daardoor regelmatig overdag beschikbaar zijn omdat ze avond- of nachtdiensten draaien. Ook kandidaten die parttime werken en daardoor meerdere dagen per week overdag beschikbaar zijn, zijn welkom. Naast de beschikbaarheid overdag moeten kandidaten minimaal beschikken over een vmbo-diploma en de Nederlandse taal beheersen. Omdat de brandweer vaak onder zware en moeilijke omstandigheden optreedt, is een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid een absolute voorwaarde.

Meer informatie 
Nadere informatie en het sollicitatieformulier zijn te vinden op de site van Brandweer Hollands Midden, vrijwilliger worden, https://www.brandweer.nl/hollands-midden/vacatures/brandweervrijwilliger-kazerne-lisse-mv. Belangstellenden die - voordat ze besluiten te solliciteren - eerst willen zien wat het werk van de brandweer inhoudt, kunnen zich aanmelden voor bezoek aan een oefenavond. Zij kunnen zich aanmelden bij Arco Tuinier (ploegchef kazerne Lisse) op telefoonnummer 06 1992 1052, of per mail op arco.tuinier@brandweer.vrhm.nl.
De wervingscampagne sluit op 30 juni.
 

Uit de krant